Druhý díl komiksu ze série Bratrstvo krve od českého spisovatele Františka Kotlety (SPAD, Tomáš Kosek) a ilustrátorky Jany Kilianové se bohužel odkládá na neurčito. První informace o odkladu přinesl v poslední dnech sám František Kotleta. Během včerejšího dne se k problému vyjádřilo i nakladatelství Epocha.

Přečtěte si také: Čech, Rus a mimozemšťanka zachraňují lidstvo před otroctvím

První komiksová adaptace originálního románu Hustej nářez od Františka Kotlety vyšla v květnu/máji 2019. Na samotné vydání přispěli fanoušci ve formě crowdfundingové kampaně. Komiks se samozřejmě dostal kromě backerů i k dalším lidem, protože se adaptace následně objevila i v klasickém prodeji na eshopu nakladatelství či v knihkupectvích.

U fanoušků Františka Kotlety měl komiks Hustej nářez obrovský úspěch, a tak nebyl důvod nepřipravit i druhý díl s názvem Fakt hustej nářez. Dlouho probíhající práce se však v této době zastavily, protože ilustrátorka Jana Kilianová řeší v současné době složité osobní problémy. Nakladatelství Epocha se tak rozhodlo ilustrátorce ulehčit situaci a vydání komiksu se odkládá na neurčito.

Pro fanoušky se samozřejmě jedná o velmi smutnou zprávu. My však přejeme Janě Kilianové to nejlepší a věříme, že se časem dá dohromady a bude opět na projektu pokračovat.