Když na letošní akci Star Wars Celebration v americkém Anaheimu došlo na premiéru prvního traileru druhé sezóny animovaného seriálu Star Wars: Vadná várka alias The Bad Batch, společnost Lucasfilm oznámila, že na Disney+ dorazí letos na podzim. Výkonný producent Dave Filoni ale nyní na akci D23 Expo 2022 potvrdil odklad na začátek příštího roku.

Vadná várka nebo také jednotka Clone Force 99 ve složení Hunter, Echo, Wrecker, Tech a Omega se tak vrátí až 4. ledna/januára 2023. Nadále však platí, že ve druhé řadě se objeví nejen skupina hlavních postav, které dabuje Dee Bradley Baker a Michelle Ang, ale i řada dalších už známých figur. Patří mezi ně Crosshair, Cid, viceadmirál Rampart, kapitán Rex, velitel Cody nebo jediský padawan Gungi. Nejen přítomnost těchto postav naznačuje, že můžeme seriál Star Wars: Vadná várka stále považovat i za spin-off úspěšného animovaného seriálu Star Wars: Klonové války.

A pokud chcete dopřát správnou dávku Star Wars i svým ratolestem, možná by vás mohl zajímat dětský seriál Star Wars: Young Jedi Adventures, jenž se objeví na Disney+ někdy v průběhu příštího roku. Seriál byl velmi letmo oznámen na Star Wars Celebration a nyní byly v rámci D23 zveřejněny první detaily o obsazení. V seriálu se nám tak představí Kai Brightstar a Nash Durango, které dabují Jamaal Avery Jr. a Emma Berman.