V rámci našeho zpravodajství jsme opakovaně zmínili předpoklad, že období vrcholné Republiky ságy Star Wars bude dříve či později výrazněji expandovat mimo hranice knih a komiksů. Úplně jsme ale nečekali, že ta expanze zahrne také animovanou sérii určenou pro předškolní děti, stejně jako pro děti, které začínají se školou, a jejich rodiče. Právě to je ale nově oznámený projekt Young Jedi Adventures, který byl odhalen na akci Star Wars Celebration v americkém Anaheimu.

Young Jedi Adventures bude nepřekvapivě k dispozici v nabídce streamovací služby Disney+, a to na jaře roku 2023. Má se jednat o animovaný seriál v plné délce, který bude v období vrcholné Republiky sledovat originální příběhy ratolestí řádu Jedi. Samozřejmě dávno před tím, než na ně Anakin Skywalker během rozkazu 66 vytasil světelný meč, jelikož vrcholná Republika je od filmové ságy Skywalkerů vzdálená pár set let.

Příběhy, během nichž ratolesti učiní první krůčky na cestě k pozici plnohodnotných rytířů Jedi, budou diváky vzdělávat v oblasti disciplíny, týmové spolupráce, trpělivosti, přátelství nebo nesobeckosti. Výkonnými producenty série jsou James Waugh a Michael Olson, který zastává také pozici showrunnera. O odbornou konzultaci se postará Lamont Magee a režii má mít na starosti Elliot Bour.