Letos na jaře se konečně začne natáčet chystaná druhá řada seriálu The Last of Us, která nedávno nabrala na palubu hned několik nových hereckých tváří. I na ni budou jakožto showrunneři a hlavní scenáristé dohlížet Neil Druckmann a Craig Mazin, kteří si i oba zrežírovali jednu epizodu z první sezóny. Za kamery se každopádně postaví i pro určité díly z řady druhé, produkce ale přivítá i několik nováčků.

Server Deadline hlásí, že na další sezóně budou s oběma tvůrci pracovat čtyři noví režiséři. Jmenovitě půjde o filmaře jako Mark Mylod, Kate Herron, Stephen Williams a Nina Lopez-Corrado. Druhá řada ale přivátá ještě jednu známou tvář, tou bude režisér Peter Hoar, který natočil třetí epizodu s názvem Long Long Time. Čím ale proslula zmíněná režisérská čtveřice? 

Mark Mylod se ve světě filmu proslavil za tituly jako Ali G Indahouse - Film (2002) a Menu (2022). Dále zabodoval jakožto jeden z režisérů chváleného seriálu Boj o moc (2018), za který získal cenu Emmy. Točil také pro série jako Hříšníci (2011) a Hra o trůny (2011).

Kate Herron je anglická režisérka a producentka, která natočila všechny epizody z první řady MCU seriálu Loki (2021). Točila také pro seriál Sexuální výchova (2019), pro který zrežírovala polovinu epizod z první sezóny.

Stephen Williams je v seriálovém světě veteránem, který točil epizody pro slavné tituly jako Ztraceni (2004), Živí mrtví (2010), Westworld (2016) a Watchmen (2019). Z filmového světa má za sebou tituly jako Učitelka snědla můj domácí úkol (1997) a Chevalier (2022).

A Nina Lopez-Corrado je zase filmařkou, která natáčela pro série jako Agenti S.H.I.E.L.D. (2013), Flash (2014) a A Million Little Things (2018). Minulý rok se také podílela na tvorbě druhé řady seriálu Perry Mason

Je možné, že do začátku natáčení se k režisérům přidají ještě další filmaři, to holt ještě uvidíme. V nadcházející sezóně, která z určité části zadaptuje události z druhého herního dílu od studia Naughty Dog, se nám opět představí Pedro Pascal jako Joel a Bella Ramsey jako Ellie.

Mezi nové herecké tváře patří Kaitlyn Dever (Nikdo tě nezachrání) jako Abby, Young Mazino (Ve při) jako Jesse a Isabela Merced (Sicario 2: Soldado) jako Dina. Část herců a tvůrců se také ukázala na společné fotce, kterou si můžete prohlédnout níže.

Druhá řada bude premiérovat někdy v roce 2025.