Kvůli momentální stávce herců a scenáristů, která ochromila celý Hollywood, se čekání na mnohé filmové a seriálové tituly o něco protáhne. Výjimkou patrně nebude ani druhá řada HBO seriálu The Last of Us, který si vzali pod palec showrunneři Craig Mazin a Neil Druckmann.

A právě Druckmann nedávno poskytl rozhovor serveru Entertainment Weekly, kde mluvil nejenom o chystané hororové atrakci na Floridě, jenž je založená na původní herní sérii, ale i o chystané druhé sezóně. Podle jeho slov se zdá, že on a Mazin už mají nějakou dobu druhou řadu kompletně zmapovanou, přičemž jakmile zmíněné stávky skončí, budou se moct hned vrhnout zpátky do práce. Craig Mazin také odhalil, že stihl jen několik hodin před začátkem stávky scenáristů dokončit scénář k první epizodě, kterou následně poslal HBO. 

Zároveň ale také připustil, že kvůli stávkám natáčení jednoznačně nezačne v době, kterou plánovali. Příběh se bude každopádně odehrávat 5 let po událostech první řady, přičemž Mazin potvrdil, že rozhodně nehodlají roli Ellie přeobsadit, i nadále by ji měla hrát Bella Ramsey.

Druhá řada zadaptuje události, ke kterým došlo v herním pokračování z roku 2020, ale údajně ne všechny. Mazin a Druckmann podle všeho chystají příběh druhého herního dílu rozdělit do vícero sezón. Každopádně můžeme počítat s tím, že se nám představí zcela nové postavy, včetně i fanoušky rozdělující Abby, která ve druhé hře sehrává jednu z klíčových rolí. Natáčet by se mělo z podstatné části ve Vancouveru. Druckmann také během zmíněného rozhovoru prohlásil, že pracuje na nové hře. A když by dotázán, zda je součástí výroby třetího dílu původní herní série, tak se usmál a prohlásil:

,,Co se týče další hry od Naughty Dog, tak nemohu o ničem mluvit. Tamhle ředitel komunikace by mě za to zmasakroval.“

Do druhé řady se samozřejmě vrátí jak Pedro Pascal v roli Joela, tak i Gabriel Luna jako Joelův bratr Tommy. Už od konce jara ale víme, že kvůli momentálním stávkám se druhé řady v roce 2024 jednoznačně nedočkáme. Čekání se zcela určitě protáhne až do roku 2025.