I přestože seriál Živí mrtví (The Walking Dead) už je nějakou dobu u konce, jeho odkaz pokračuje dál. Po jeho zakončení jsme se dočkali hned tří seriálových spin-offů, ve kterých dobrodružství některých hrdinů pokračovalo. Jedním z nich byl i spin-off The Walking Dead: Dead City, který se zaměřil na Maggie (Lauren Cohan) a Negana (Jeffrey Dean Morgan). A jelikož měl seriál dobrou sledovanost, následně mu byla odklepnuta i druhá sezóna.

Ta se momentálně natáčí, což potvrzuje i nově vydané video ze zákulisí, na které se můžete podívat níže. Video taktéž odhaluje, že druhá řada dorazí někdy během roku 2025, tentokrát by měla obsahovat 8 epizod. Vrátí se samozřejmě oba dva výše zmínění hrdinové, přičemž podle některých fotek z natáčení se zdá, že Neganovi padne do rukou nová „Lucille“ pálka. Jsme každopádně zvědaví, co na oba dva fanouškovské miláčky čeká tentokrát, stejně tak uvidíme, jak se bude dál vyvíjet jejich náležitě komplikovaný vztah. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou je Eli Jorne, který stojí i za vznikem seriálu Zornův syn (2016). Ve spin-offu se dále představili Gaius Charles jako Perlie Armstrong, Željko Ivanek jako Chorvat, Mahina Napoleon jako Ginny, Logan Kim jako Hershel Rhee, Jonathan Higginbotham jako Tommaso a Karina Ortiz jako Amaia.

Druhá řada také nabere novou tvář, kterou se stane herec Kim Coates (Resident Evil). Zahrát by si měl Bruegela, inteligentního a manipulativního vůdce jednoho z nejnebezpečnějších gangů v New Yorku.

Druhé řady se dočká také spin-off The Walking Dead: Daryl Dixon, ta dorazí už letos v létě.