Seriál Zaklínač je bezpochyby jeden z nejlepších snímků, který streamovací platforma Netflix aktuálně nabízí. I přesto však není úplně perfektní a pokud dobře hledáte, nějakých menších i větších chybek si všimnete. Naštěstí nás producentka seriálu Lauren Hissrich v podcastu The Writing Experience Podcast ujistila, že se svými dřívějšími chybami poučili a pokusí se jim v druhé řadě vyhnout.

„Všechno o Zaklínači bylo pro mě skutečným procesem učení. Je krása, že to dokážu udělat poprvé, a pak se vrátit a udělat to znovu,“ řekla producentka.

Lauren Hissrich se tak hodlá podívat na to, co v první řadě nefungovalo a udělat to znovu a lépe. Věci jako strašně vypadající zbroje Nilfgaarďanů tedy už nejspíše neuvidíme a zapomeneme na to, že někdy něco podobného vzniklo.

„Druhá řada je vzrušující. Je to šance podívat se na chyby, které jsme udělali v první, a udělat to lépe, lépe vyprávět příběhy, vylepšit některé věci, podívat se na to, co nefungovalo, zbavit se toho a začít znovu. Brnění Nilfgaarďanů bude úplně jiné.“

Podle všeho se navíc o kostýmy bude starat úplně jiná návrhářka – Lucinda Wright, jež má poměrně dost zkušeností. Její práce si můžete všimnout například v populární televizní show Doctor Who. Možná se tak lepší nilfgaardské zbroje opravdu dočkáme.

„Co pro nás bylo u nilfgaardské armády důležité, bylo odlišit ji od cintranské armády. Cintra má neuvěřitelně dobře vycvičenou armádu, která pochází z království se spoustou peněz. Chtěli jsme to porovnat s Nilfgaardem, který je očividně také velmi silnou armádou, ale pohybuje se na sever a už nějakou dobu do své armády nabírá nové lidi.“

No, druhá řada seriálového Zaklínače zatím vypadá opravdu dobře. Jen je škoda, že se jí pravděpodobně dočkáme až příští zimu. Celý podcast s Lauren Hissrich si potom můžete poslechnout zde.

Pro nás je ještě důležité, že se určitá část druhé řady budete natáčet v České republice i na Slovensku.