Seriál Record of Ragnarok z produkce platformy Netflix oznámil další řadu. Toto anime založené na manga předloze pojednává o rozhodnutí bohů, kteří plánují vyhladit lidstvo na základě jeho činů. Ale díky starých úmluv se rozhodnou dát celému lidstvu poslední šanci na záchranu. A to prostřednictvím turnaje. Lidé tak nastupují proti bohům v boji na život a smrt. První strana, která vyhraje šest zápasů z třinácti, se stane vítězem. Bude-li to lidstvo, získá dalších tisíc let a odklad svého soudu. Pokud ale výhra spadne do božských rukou, znamená to totální apokalypsu.

Tato jednoduchá myšlenka je využita v příběhu poměrně kreativně, včetně různých zákulisních intrik mezi bohy. Například celý důvod, co umožnil vznik souboje, byl uznán vhodnou volbou slov valkýry Brunhildy, která v lidstvo stále ještě věří. To samozřejmě není všem bohům po chuti a chtějí tak vybrat vždy nejvhodnějšího bojovníka pro slibné vítězství. Lidstvo usiluje o to samé, hledá proto adekvátního zástupce proti nastávajícímu soupeři. Jelikož jsou vybíráni bojovníci z celé historie, lze tak najít zápasy známých i méně známých legendárních postav historie, tak i celé panteony bohů.

Na druhou stranu příběh funguje jen jako jakýsi most mezi jednotlivými souboji, přičemž některým divákům tak může až překážet.

Autor se symbolikou pracoval poměrně obratně a kreativně, takže zvládl přednést zajímavé úvahy o bozích i legendách. Bohužel v seriálu tolik nevyniknou především kvůli hůře zvládnuté animaci. Pro ušetření peněz při tvorbě je oblíbenou technikou recyklování obrázků i využívání statických obrázků, kdy se třeba pohybuje jen kamera, aby divákovi byla předána atmosféra scény. Při vhodném užití se jedná o dobře přijímanou techniku i v očích diváka. V první sérii seriálu Record of Ragnarok jsou tyto techniky využívány v nadbytečné míře, což ruší zážitek. Seriálu bylo i vytýkáno, že některé souboje trvají zbytečně mnoho epizod, byť jejich reálný obsah vydá maximálně na jednu.

I přes tyto problémy má seriál stále značné množství fanoušků, ať již samotného netflixového zpracování, nebo především původní předlohy. Fanoušci každopádně doufají, že se tvůrci z první série poučí, aby ta druhá byla již zpracována lépe.

Nedávno zveřejněný trailer ukazuje jen pár nových záběrů, proto si na to, jak bude celá řada zpracována, budeme muset počkat do příštího roku, kdy druhá řada konečně vyjde.