Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k první řadě seriálu Kolo času!

Možná jste na to úplně zapomněli, ale fantasy seriál Kolo času se na začátku letošního podzimu vrátí se svou druhou řadou. Amazon se proto nedávno pochlubil oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže.

Zveřejnění plakátu také může znamenat, že první trailer už může být za dveřmi. Vlastně už je na něj poměrně dost vhodná doba, protože od premiéry první epizody nás dělí jenom měsíc a půl. Na plakátu se tak nachází známé postavy jako třeba čarodějka Moiraine Damodred (Rosamund Pike), al'Lan Mandragoran (Daniel Henney) a Nynaeve al'Meara (Zoë Robins). Druhá řada tak bude pokračovat s adaptací příběhu původní knižní série, na které pracoval Robert Jordan a později i Brandon Sanderson. 

První sezóna nám představila výše zmíněnou čarodějku Moiraine, která je členkou řádu Aes Sedai. Aby mohl řád zastavit přicházející zkázu, kterou s sebou přináší mocný Temný a jeho banda zlých tvorů, musí vyhledat a ochránit potenciální uživatele magických sil, kteří proti Temnému budou moct bojovat. Proto se čarodějka rozhodne ochraňovat pětici mladých lidí, mezi nimiž se nachází vyvolený, který celý svět před Temným ochrání.

Poté, co byl Temný na konci první řady zdánlivě poražen, byl al'Lan varován, že ještě stále není po všem, protože síly zla pořád číhají ve stínech a čekají na správný čas, aby mohly zaútočit. Jsme každopádně velice zvědaví na to, co nám druhá sezóna ukáže. Obzvlášť také vzhledem k poměrně dramatickému konci řady první. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou seriálu je i nadále Rafe Judkins, který psal epizody pro série jako Chuck (2007) a Agenti S.H.I.E.L.D. (2013).

Dalšími hvězdami seriálu jsou například Madeleine Madden, Michael McElhatton, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo, Álvaro Morte, Kae Alexander, Kate Fleetwood, Alexandre Willaume a Priyanka Bose.

Druhá řada by na službě Amazon Prime Video měla premiérovat 1. 9. 2023.