Velkolepé pokračování Duny nám minulý týden vstoupilo do kin. A veškerá konkurence se mohla jít zahrabat. Snímek po svém zahajovacím víkendu utržil pro domácí box office až 81,5 milionu dolarů, což je více než dvojnásobek toho, co po svém prvním víkendu utržil první díl z roku 2021, ovšem je nutné připomenout, že v té době film souběžně premiéroval v kinech a na HBO Max. Co se týče mezinárodních tržeb, tak zde novinka od Denise Villeneuvea dokonce předčila očekávání.

Celosvětově má zatím snímek na kontě 175,5 milionu, což je po prvním víkendu na rozpočet 190 mega velice slibný start. Druhá Duna navíc ještě na určitých světových trzích nebyla uvedena, stále ji čeká premiéra například v Austrálii, Japonsku, Jižní Koreji a především Číně, která je pro Hollywood vždy spolehlivým zlatým dolem. Uvidíme, co přinesou nadcházející týdny, už teď to ale vypadá, že se snímku podaří přehoupnout se přes hranici půl miliardy. Níže se ještě můžete podívat na naši recenzi. 

Na druhé místo spadl hudební životopisný film Bob Marley: One Love, který po svém třetím víkendu utržil pro domácí box office 7,4 milionu dolarů. Po vydání druhé Duny bude zájem o film zcela nevyhnutelně upadat, ale snímek už má celosvětově na kontě 146,1 milionu, což na rozpočet 70 mega není vůbec špatné. Filmu by se v budoucnu ještě mohlo podařit zdolat hranici 200 milionů, s čímž by snad měl být Paramount spokojený.

Na třetím místě se udrželo drama Ordinary Angeles s Alanem Ritchsonem a Hilary Swank, které míří především na křesťanské publikum. To po svém druhém víkendu utržilo 3,8 milionu dolarů, celosvětově to dělá 12,6 mega. Rozpočet se pohybuje kolem 12-13 milionů, nicméně snímek zřejmě neměl kdovíjak nákladnou propagační kampaň. Jelikož zájem klesá poměrně pomalým tempem, snímek by se v přední pětici mohl ještě nějaký čas udržet.

Na čtvrtém místě zůstala marvelovská podívaná Madam Web, která po svém třetím víkendu utržila 3,2 milionu dolarů. Když k tomu přidáme ještě tržby mezinárodní, tak by komiksovka měla mít celkově na kontě 91 milionů. Rozpočet sice měl být 80 mega, ale připomeneme zprávy od serveru The Hollywood Reporter, který informoval o tom, že snímek byl údajně dražší (asi kolem 100 milionů). Ať už to je ale jakkoliv, Madam Web je každopádně řádným komerčním malérem, který už nic nezachrání.

A na pátém místě máme další várku epizod seriálu The Chosen, jehož díly se promítají i v kinech. Nejnovější dvě epizody utržily 3,1 milionu dolarů, předešlým šesti epizodám se zas podařilo utržit 22 mega.

A na co do kina tento týden? Tentokrát nabídneme dvě možnosti. Pro milovníky animáků zde máme čtvrtý díl Kung Fu Pandy, ve kterém bude udatný Po čelit zřejmě tomu nejstrašlivějšímu nepříteli ze všech.

Pak zde ještě máme drama od studia A24 jménem Železní bratři, jež vypráví o nerozlučných bratřích Von Erichových, hvězdách profesionálního wrestlingu, kteří se proslavili na začátku 80. let.

Oba dva filmy budou v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 7. 3. 2024. Níže se můžete podívat na trailery.