Svět Assassin’s Creed už dávno přerostl videoherní médium. Dostal se do knih, komiksů, deskových her, animáků i celovečerního filmu. Ani svět japonských komiksů není žádná výjimka. Manga Assassin's Creed: Blade of Shao Jun v originální japonštině vyšla již v říjnu minulého roku. V angličtině a dalších světových jazycích vyjde první část souborného vydání 16. února/februára 2021. Verze ve francouzském jazyce stihla vyjít 11. června. O kresbu a scénář se postará Minoji Kurata.

Přečtěte si také: Assassin's Creed Jade - Blíží se plnohodnotné hře?

Příběh se točí okolo Shao Jun, hrdinky hry Assassin's Creed Chronicles: China, poslední čínské asasínky. Hra je zasazena do období Ming, kdy císář zosnoval politické čistky, které začínají vyvolávat politické nepokoje. Když jsou všichni přátelé Shao Jun zabiti, uprchne trénovat do Evropy, aby se mohla následně vrátit a pomstít se za smrt místního assasinského řádu.

Blade of Shao Jun je již druhým manga komiksem založeným na této franšíze. Prvním byl Assassin's Creed: Awakening od Takashi Yano a Kendi Oiwa. Ten v zásadě kopíroval příběh Assassin's Creed IV: Black Flag. V japonštině vyšel v roce 2013 a oficiální anglické vydání následovalo v roce 2017.