Na pokračování povedeného akčního krimi thrilleru Dokonalá loupež (208), ve kterém se nám Gerard Butler představil jako drsňácký polda Big Nick O´Brian, čekáme už dlouho. Letos na konci jara ale snímek konečně dostal datum premiéry, tudíž první oficiální trailer nemohl být daleko. A jeden takový nám konečně ukázalo studio Lionsgate. Podívat se na něj můžete výše.

Příběh druhého dílu by měl přímo navázat na konec jedničky. Big Nick O´Brian se tentokrát vydává do Evropy, aby polapil lišáckého padoucha Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson Jr.), jenž unikl rukám spravedlnosti. Donnie se v Evropě zaplete do nebezpečného světa zlodějů diamantů, v rámci čehož se střetne s nechvalně známou mafiánskou skupinou jménem Pantera. Ta spolu s Donniem plánuje vyloupení největší diamantové burzy na světě.

Z traileru to vypadá, že Big Nick se v pokračování přidá na stranu zlodějů, ale tipli bychom si, že to na Donnieho jen hraje, aby ho eventuálně konečně předal do rukou spravedlnosti. Ale uvidíme, co přesně má vlastně za lubem.

Sám Butler už v minulosti každopádně prohlásil, že na fanoušky čeká mnohem zábavnější jízda, která diváky zavede do míst jako Marseille, Alpy a Londýn.

O scénář a režii se opět postaral Christian Gudegast, mezi jeho předešlé tituly patří ještě akčňáky jako Osamělý mstitel (2003) a Pád Londýna (2016).

Dále by se ve dvojce měli ještě objevit herci jako Jordan Bridges, Evin Ahmad, Swen Temmel, Salvatore Esposito, Michael Bisping, Dino Kelly, Velibor Topic a mnozí další.

V amerických kinech od 10. 1. 2025, datum české premiéry zatím neznáme.