Na karlovarském filmovém festivalu se objevila zajímavě vyhlížející a řádně absurdní politická satira jménem Drby (Rumours), která se v Cannes dočkala značně rozporuplných reakcí. Co si budeme podívat, už první fotky, na kterých se například nacházel obří mozek v lese, byly příslibem velice bizarně podívané. Film se navíc může chlubit i sympatickým obsazením, do něhož patří třeba Cate Blanchett (Tár) a Charles Dance (Hra o trůny). Venku každopádně máme kratičkou upoutávku, kterou si můžete pustit výše.

Snímek, který má být mixem komedie, apokalyptického hororu a telenovely, nás zavede na setkání čelných představitelů států sdružených do uskupení G7. Zde se sedm vůdců nejbohatších demokracií světa pokoušejí navrhnout předběžné prohlášení týkající se jakési globální krize. Příliš jim to ale nejde. A to ještě budou muset čelit surrealistickému kolotoči, do něhož budou patřit oživlé archeologické nálezy, obří mozek, jenž se skrývá kdesi v lesích, a otravná mlha.

Někdy v budoucnu bychom se ještě mohli dočkat nějakého plnohodnotného traileru, který nám toho z děje ukáže více. 

O režii se postaralo filmařské trio Evan Johnson, Galen Johnson a Guy Maddin, jejich posledním filmem byla experimentální Zelená mlha (2017). Scénář zpracoval Evan Johnson.

Dále se ve snímku objeví herci jako Roy Dupuis, Denis Ménochet, Nikki Amuka-Bird, Takehiro Hira, Alicia Vikander, Zlatko Burić, Ralph Berkin, Rolando Ravello a Tomi Kosynus.

V amerických kinech od 18. 10. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.