„Většina lidí... i ti, co chtějí pomoct, ne vždycky chápou, čemu někteří lidé musí čelit,“ tak znějí úvodní slova traileru na nový seriál Netflixu, jehož děj bude zasazen do důvěrně známého prostředí střední školy. Místa, kde se setkávají různé temperamenty, tvoří se autority a neustále probíhá boj mezi touhou zapadnout či odlišit se od hlavního proudu. 

Pět studentů z největší státní střední školy v Brooklynu sní o lepší budoucnosti. Ze všech sil se snaží přežít, uspět a vymanit se ze svého chaotického světa. Dveře sexuálním, ekonomickým i rasovým otázkám, kterým obvykle čelí teenageři, otevře desetidílná první série nadcházejícího seriálu Grand Army už příští pátek, tedy 16. října 2020

Podíl na celkovém dojmu ponese vánoční atmosféra newyorských ulic, které obyvatele amerického velkoměsta přezdívaného jako „Big Apple“ občas možná sežvýkají, ale nikdy nevyplivnou. Diváci se budou moci stát jejich součástí díky novým tvářím, jež tvoří Brittany Adebumola, Odessa A’zion nebo Amir Bageria. Jejich postavy nás v mezích dramatických motivů vezmou do svých tříd, domovů, nebo třeba na projížďku newyorským metrem, jež pulsuje v závislosti na tepu těch, kteří jím cestují. 

Režisér Silas Howard nás v Grand Army na rozdíl od Sexuální výchovy (2019) ponoří do vážnějšího pohledu na život adolescentů. Seriál bude pravděpodobně těžit z charakterů postav, jejichž hranice budou nastaveny tak, aby se v nich každý divák dokázal alespoň částečně najít. Nezbývá než doufat, že příběh v druhé polovině října nabídne stejně barvité emoce, které nyní prezentuje trailer.