Už příští týden vstoupí do vybraných kin drama jménem Till, jež bude pojednávat o skutečných událostech, ke kterým došlo v 50. letech v USA. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se tak zaměří na Mamie Till-Mobley (Danielle Deadwyler), matku čtrnáctiletého afroamerického chlapce Emmeta Tilla (Jalyn Hall), který byl v roce 1955 unesen, mučen a následně zavražděn během lynče v Mississippi. Jeho ,,zločinem“ bylo údajně urážení bílé ženy v obchodě s potravinami. Ale i když byli zodpovědní muži za svůj čin obviněni, soud je nakonec propustil na svobodu. Chlapcova truchlící a nešťastná matka to ale rozhodně nehodlá nechat jen tak. A rozhodne se, že udělá vše pro to, aby spravedlnosti bylo učiněno za dost. 

Během synova pohřbu, kterého se zúčastnily desítky tisíc lidí, tak Mamie trvala na tom, aby se jednalo o pohřeb veřejný a s otevřenou rakví. Následně se tak její cesta za spravedlností mění v aktivismus, který měl upozornit na stále nespravedlivé zacházení s afroamerickou komunitou a porušování lidských práv. V té době ještě netušila, že její cesta za spravedlností ovlivní i takové historické osobnosti, jak byl třeba Martin Luther King v 60. letech. O režii se postarala režisérka Chinonye Chukwu, která se o snímku vyjádřila následovně:

,,Nevyřčený příběh Mamie je příběhem odolnosti a odvahy tváří v tvář nepřízni osudu a nevýslovné devastaci. Pro mě to byla příležitost zaměřit film přímo na Mamie a představit vrstvy této konkrétní kapitoly jejího života. Je to velká výzva, kterou jsem přijala s hlubokým respektem a zodpovědností.“

Chukwu se taktéž podílela na scénáři, se kterým jí ještě pomáhali Keith Beauchamp a Michael Reilly. Režisérka je taktéž zodpovědná za oceňované drama Čekání na milost z roku 2019.

Dále si ve filmu zahrají herci jako Haley Bennett, Whoopi Goldberg, Frankie Faison, Sean Patrick Thomas, Kevin Carroll, Roger Guenveur Smith a Tosin Cole.

Premiéra je stanovená na 14. 10. 2022.