Před pár dny jsme se dozvěděli, kdy vyjde chystané životopisné drama jménem Maria, ve kterém Angelina Jolie (Eternals) ztvární slavnou řecko-americkou operní pěvkyni Marii Callas. A nyní zde konečně máme i první upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Legendární sopranistka uchvacovala svým hlasem už od konce 40. let minulého století, nicméně zdá se, že v nadcházejícím filmu se podíváme do Paříže během sedmdesátek, kde trávila své poslední dny před smrtí na infarkt myokardu.

Podle režiséra Pabla Larraína, který pokračuje v tvorbě filmů o trápících se slavných ženách 20. století, se mohou diváci těšit na imaginativní psychologický portrét, jenž nahlédne do období, kdy se pěvkyně rozhodla najít svůj vlastní hlas, svou vlastní identitu a zpívat především pro sebe.

Opravdu to podle první upoutávky vypadá na spíše smutné drama s pomalým tempem, které bude zároveň i emoční ždímačkou, v tom ostatně Larraín není žádný amatér. Tak uvidíme, co nám ještě ukáže plnohodnotný trailer. 

Pablo Larraín světu nadělil dramata jako Jackie (2016) a Princezna D. (2021), jeho posledním filmem byla komedie Hrabě (2023), kterou Netflix vydal také.

Scénář zpracoval na Oscara nominovaný filmař Steven Knight (Peaky Blinders, Špína Londýna, Východní přísliby).

Dále se ve filmu objeví herci jako Valeria Golino, Haluk Bilginer, Alba Rohrwacher, Kodi Smit-McPhee a Pierfrancesco Favino.

Na Netflixu od 11. 12. 2024.