V roce 2019 nám režisér Robert Rodriguez dokázal, že neumí dělat pouze drsňácké akčňáky pro dospělé a trhlé blbiny pro děti, ale taktéž nám dokáže nadělit kvalitní dobrodružnou adaptaci populární mangy. Snímek Alita: Bojový Anděl, na jehož tvorbě se z velké části podílel také James Cameron, se u diváků dočkal především pozitivních reakcí, přičemž jeho konec si zcela jasně nechal otevřené dveře pro pokračování, po němž mnozí fanoušci prahnou už nějaký ten pátek. Druhý díl však zatím bohužel zelenou nedostal, ale to by se možná mohlo v budoucnu konečně změnit.

Když už totiž mluvíme o tom Cameronovi, tak jeho nadcházející velkofilm Avatar si nedávno odbyl první projekce pro novináře a fanoušky. Na jedné z nich se objevil také producent Jon Landau, který od redaktorů ze serveru Deadline dostal otázku, zda už ví, na jakém filmu bude pracovat po Avatarovi. 

A Landau odpověděl následovně:

,,Je tu takový malý film jménem Alita: Bojový Anděl, ke kterému bychom se chtěli vrátit a natočit pokračování. Už o tom mluvím s Robertem a doufám, že z toho něco bude. Ničemu ale nechci stanovovat časový rámec, protože vy všichni byste mi to potom vyčítali.“

Landau ostatně není jediný z tvůrců, který vyjádřil touhu nadělit filmu pokračování, stejně smýšlejí i Cameron a Rodriguez. O tom ale bude muset nakonec rozhodnout Disney, který před lety koupil společnost 20th Century Fox, pod níž Alita vznikla. Problém byl především i v tom, že i přestože se první díl dočkal u diváků chvály, jeho tržby už nebyly kdovíjak oslnivé. Rozpočet snímku se pohyboval kolem 200 milionů dolarů, nicméně celosvětově vydělal jen 405 milionů. A to na tak nákladnou produkci příliš velká sláva nebyla. Navíc i přestože diváci snímek z převážné části chválili, kritici už z něho zas tak odvázaní nebyli.

Landauova slova ale zní opravdu velice nadějně, tudíž je zde rozhodně šance, že se nám sympatická kyborgská holčina s velkýma očima přece jenom jednoho dne vrátí. 

James Cameron taktéž v minulosti řekl, že v plánu byly hned dva další díly, přesněji Alita: Fallen Angel a Alita: Avenging Angel. Kdo ví, možná se v budoucnu dočkáme právě některého z nich.

Dalších informací se tak snad dočkáme někdy po novém roce, kdy se filmový svět začne vzpamatovávat z příchodu druhého Avatara, který bude mít premiéru už příští týden.

Líbila se vám Alita? A ocenili byste pokračování?