Už za několik týdnů bude na platformě Shudder premiérovat zbrusu nová adaptace Dětí kukuřice, slavné hororové povídky, za kterou je zodpovědný legendární Stephen King. Nutno ovšem dodat, že se jedná o snímek, který původně pochází už z roku 2020, během něhož se kvůli pandemii koronaviru na krátký čas dostal pouze do vybraných kin. Nyní se ale snímek hodlá s plnou parádou představit širšímu publiku, na oficiální trailer se proto můžete podívat výše.

Oproti původní povídce bychom zde ale měli očekávat řadu jistých změn. Příběh nás tak zavede na kukuřičná pole Nebrasky, kde malou dvanáctiletou dívku posedne zlá entita jménem „Ten který chodí mezi řádky“. Pod jejím vlivem se dívka rozhodne do své „menší armády“ verbovat další děti z místního městečka jménem Gatlin. A to z jednoho prostého důvodu. Aby mohli vraždit dospělé a celkově každého, kdo by se odvážil postavit jejich vládě. 

Nezodpovědnost dospělých totiž stojí za zruinováním nejenom tamní úrody, ale i budoucnosti jejich dětí. Tudíž mohou všichni očekávat krutou a krvavou odplatu, před kterou nebude úniku. Jedinou nadějí na záchranu města se stane jistá mladá středoškolačka Boleyn Williams (Elena Kampouris), která bude muset učinit dětskému řádění ve městečku přítrž.

To však nebude ani trochu jednoduché, protože bude čelit vzestupu další generace zla, která se nebude bát jít přes mrtvoly. Navíc jí kryje záda ona strašlivá zlá entita, která zaručeně nedovolí, aby její dětští následovníci neuspěli. Ať už onen konflikt dopadne jakkoliv, tak jedna věc je jistá. Ulicemi města Gatlin poteče krev. 

O scénář a režii se postaral Kurt Wimmer, který nám nadělil snímky jak Equilibrium (2002) a Ultraviolet (2006).

Těšit se také můžeme na herce jako Kate Moyer, Callan Mulvey, Bruce Spence, Stephen Hunter, Erika Heynatz, Trey Daniels, Sisi Stringer a Orlando Schwerdt.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 3. 2023.