Legendární seriál Doctor Who (Pán času) se před několika dny dočkal opravdu veledůležité události. V poslední epizodě jménem The Power of the Doctor se třináctá doktorka v podání herečky Jodie Whittaker zregenerovala, což zároveň znamenalo, že se v roli jedné z nejznámějších postav v historii seriálů objevila naposledy.

Už nějakou dobu víme, že dalším představitelem se má stát herec Ncuti Gatwa, kterého především proslavil úspěšný seriál Sexuální výchova z roku 2019, kde ztvárnil postavu Erica Effionga. Do něho se však doktorka nezregenerovala, místo toho se totiž změnila do osoby, z jehož návratu musela celá řada fanoušků skákat na gauči radostí.

A to do Davida Tenneta, slavného a milovaného představitele desátého Doctora, jenž se vrací spolu s Catherine Tate, která opět ztvární jeho parťačku Donnu Noble. 

A aby toho nebylo málo, vrací se i showrunner Russell T. Davies, který v roce 2005 po 16 letech seriál oživil a představil ho modernímu publiku. Právě ten fanouškům sdělil, že vše je nakonec trochu jinak.

Ano, Gatwa se skutečně stane novým Doctorem, ale nikoliv čtrnáctým. Tím se má stát právě David Tennant, přičemž teprve poté Gatwa převezme štafetu. Spolu s oznámením dorazil i krátký teaser, na který se můžete podívat výše. V něm se každopádně už Gatwa objeví, ale jak se zdá, vypadá náležitě zmateně. Doufejme tedy, že nadcházející speciální epizody s sebou přinesou odpovědi.

Proč speciální? Inu, zdá se to neuvěřitelné, ale Doctor Who oslaví v roce 2023 šedesáté výročí, tudíž bylo jasné, že tvůrci museli pro tuto příležitost vymyslet něco „speciálního“. Někteří fanoušci tak doufají, že s návratem Tennata a Daviese se seriál vrátí ke své staré slávě, ale to se necháme překvapit. Sám Davies na konci jara o onom comebacku prohlásil následující:

,,Jsou zpět! A zdá se to neuvěřitelné. Nejprve oznámíme nového Doctora a poté starého Doctora spolu s úžasnou Donnou, co se to proboha děje? Možná je to určitý chybějící příběh. Nebo paralelní svět. Nebo sen, trik, případně flashback. Jediné, co mohu potvrdit, je, že to bude opravdu velkolepé, protože dvě z našich největších hvězd se znovu sejdou ve velkolepé bitvě.“

A to není všechno! Vyšlo také najevo, že seriál se v roce 2023 přesune z BBC na Disney+. Myšák tak bude vlastnit exkluzivní mezinárodní vysílací práva. Tudíž ano, díky přesunu na známou streamovací platformu, která už je nějaký ten čas i v České republice, bude seriál dostupný i u nás.

Podle serveru Deadline by tedy mělo jít pouze o chystaný speciál a všechny další budoucí řady, nicméně kvůli novému vydanému logu seriálu se někteří fanoušci domnívají, že bychom na Disney+ mohli najít i zbytek předešlých sezón. Vše ukáže teprve čas. A pokud jste vůči Disneymu krapet skeptičtí, mohla by vás potěšit informace, že společnost údajně nebude nijak zasahovat do příběhu a nechá tvůrcům volnou ruku.

Těšíte se?