Přípravy pro uvedení nového Doctora Strange jsou v plném proudu, Marvel proto vydal nový trailer, aby divákům připomněl, že mnohovesmír šílenství se blíží! Nejnovější upoutávka na Doctora Strange v Multiversu šílenství dokazuje, že sny i noční můry se mohou stát skutečností. A to v případě Stephena Strange i Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen). Následující text obsahuje spoilery k filmu WandaVision, takže pokud jste ho ještě neviděli, přeskočte následující dva odstavce!

Na konci WandaVision fanoušci sledovali, jak se svět, který Wanda vytvořila pomocí magie, zhroutil. Protože se nechtěla vyrovnat s myšlenkou, že její milovaný partner Vision (Paul Bettany) je po smrti a že jejich společná budoucnost už nemůže nastat, uvalila Scarlet Witch na město Westview své očarování. To fungovalo jako způsob, kterak z oblasti udělat bezpečný prostor pro Vandinu dokonalou alternativní realitu, doplněnou o nově oživlou verzi Visiona. V průběhu seriálu jsme také viděli, jak se šťastnému páru narodila dvojčata, ale v době, kdy se seriál nachýlil ke konci, Wanda opět o Visiona i o svá dvojčata přišla. Marvel rád předhazuje svým fanouškům potitulkové scény, aby roztočil kolotoč spekulací. A u WandaVision tomu nebylo jinak.

V jedné ze dvou potitulkových scén vidíme Wandu, jak se ukrývá v odlehlé chatě a čte si Knihu prokletých, když v tom zaslechne výkřiky „Pomoc mami!“, které přicházejí odněkud z vesmíru. Tato malá upoutávka dala fanouškům naději, že tam venku možná Visionovi malí chlapci stále žijí. Tím se dostáváme k nejnovější upoutávce. Ve velmi poučném, ale taktéž velmi krátkém klipu, slyšíme Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) i Wandu mluvit o vizích a snech, které je pronásledují. Zatímco sen Doctora Strange se soustředí na sňatek s jeho bývalou Christine (Rachel McAdams), Wandin sen se ubírá temnější cestou. Při odhalování své noční můry Wanda ukazuje roztomilé vize svých chlapců těsně před jejich opětovnou ztrátou. A Scarlet Witch tak znovu lapá po dechu se slzami v očích. A i když to nutně neznamená, že se dvojčata vrátí, vypadá to, že snímek přinejmenším naváže na onu potitulkovou scénu ze seriálu WandaVision.

Přečtěte si také: Apple Vision Pro: Konec zmatků s zapomenutými hesly

Kromě Wandy se trailer zřejmě mnohem více zaměřuje na různé verze Doctora Strange. Můžeme vidět nové záběry zlého Sinistera Strange, kde doslova otevírá své třetí oko, nebo Stephenovu zombie verzi. Tyto monstra jsme mohli vidět v animované podobě v rámci seriálu Co kdyby...?, trailer však obsahuje první pohled na znetvořeného Stephena v zombie podobě.

Zbytek teaseru nám nabízí akcí nabitý a mysl ohýbající výlet do toho, co můžeme od nadcházejícího filmu očekávat. Od obří jednooké chobotnice, jež vrhá po Stephenovi autobus, až po Wonga (Benedict Wong) a Wandu, kteří spojují své síly, aby se postavili stvůrám z mnohovesmíru. Tento kratičký teaser do sebe pojal opravdu všechno. Dokonce je tu i lepší pohled na návrat Christine a mistra Morda (Chiwetel Ejiofor)!

Na počest zahájení předprodeje vstupenek vypustila společnost Marvel Studios také pět nových plakátů, které představují škálu možností, jak lze film zhlédnout v kinech. Nechybí mezi nimi formáty Dolby, Imax, RealD nebo ScreenX. Vzhledem k povaze filmu je zde velký prostor pro kreativní využití 3D efektu. Formát ScreenX, který je populárnější spíše v Asii, zahrnuje dodatečné záběry natočené na obou stranách rámování plátna, aby se na bočních stěnách sálu vytvořil ultraširoký efekt.

Všechny tyto luxusní formáty samozřejmě umožňují studiím účtovat si za vstupenky více. Ale také přidávají vylepšení, která doma prostě nemůžete mít. A někteří fanoušci jsou rádi kompletní. Více formátů by tak mohlo znamenat opakované zhlédnutí v kinech, přičemž pokaždé se bude jednat o jedinečný zážitek.

Ačkoli nový trailer otevírá dveře mnoha spekulacím, na jejich pravdivost si budeme muset ještě necelý měsíc počkat. Doctor Strange v Multiverse of Madness má premiéru v kinech již 5. 5.