Tak to vypadá, že zde známý filmař Taika Waititi (Thor: láska jako hrom) nepochodí. První řada jeho seriálu Zloději času, který vytvořil s spolu Jemainem Clementem a Iainem Morrisem, premiérovala na službě Apple TV+ před dvěma měsíci. Ovšem pokud někdo doufal v pokračování příběhu, který je remakem stejnojmenného dobrodružného filmu z roku 1981 od Terryho Gilliamse, tak pro něj máme špatnou zprávu.

Zmíněná služba totiž seriál zrušila po pouhé první řadě. Důvodem je podle všeho nízká sledovanost. I přestože třeba ve Velké Británii byla podle serveru Deadline slušná, v USA už to bylo podstatně horší. Celková čísla však evidentně nebyla dostatečně velká na to, aby Apple v seriálu, který měl podle všeho docela tučný rozpočet, pokračoval, i přestože měl od kritiků vcelku fajn recenze. 

Ještě před vydáním první sezóny vyšlo najevo, že Waititi a jeho tým už začali psát scénář k sezóně druhé. Nyní ho ale můžou hodit do koše. Pokud tedy seriál nezachrání jiná platforma, ale zatím to tak nevypadá.

Příběh seriálu se točí kolem hocha jménem Kevin (Kal-El Tuck), který ve svém pokoji objeví tajemný portál, jenž ho přepraví zpět v čase. V rámci toho tak na něj čeká úžasné dobrodružství, během něhož se připojí k excentrické partičce banditů, kterou vede Penelope (Lisa Kudrow). Společně se tak vydávají na velkolepou cestu napříč časoprostorem, během níž budou objevovat fascinující světy vzdálené minulosti a pídit po pokladech. 

Zmínění tři showrunneři se kromě scénáře postarali i o režii některých epizod, mezi další režiséry patřili ještě Jeff Tomsic, Armagan Ballantyne, Yana Gorskaya, Jackie van Beek a Tim van Dammen.

Dále hrají Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rachel House, Rune Temte, Kiera Thompson a Charlyne Yi.