Kdepak. To ještě není žádná novodobá verze Xeny. Ale kdo ví. Třeba bude stejně ulítlá a zábavná. Studio 20th Century Studios nedávno konečně oznámilo oficiální datum premiéry snímku The Princess, který bude uveden exkluzivně pro Hulu. Film tak k divákům dorazí 1. 7. 2022. Tato dobrodružná fantasy by měla vyprávět příběh o schopné a chytré princezně, která udělá něco neslýchaného. Neposlechne svého královského otce a odmítne si vzít prince, který je navíc zcela očividný sociopat. Za trest tak od krále dostane domácí vězení. Následně ale vyjde najevo, že zlotřilý princ bude chtít krále sesadit z trůnu. Poslední nadějí na záchranu celého království se tak má stát právě ona statečná princezna, která vezme věci do vlastních rukou. 

Hlavní role drsné princezny, jež se nebojí uchopit do rukou meč, se ujme mladá herečka Joey King, která byla v roce 2020 nominována na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu za seriál Odhalení. Objevila se taktéž ve slavných sériích jako Fargo, Flash a Kriminálka Las Vegas. A jak se podle zveřejněných fotek zdá, The Princess rozhodně nebude žádná pohádková podívána. Jelikož je na jedné z nich princezna zakrvácená po jakémsi boji, můžeme očekávat, že pro malé caparty snímek se vší pravděpodobností nebude. 

Režie se ujal vietnamský režisér Le-Van Kiet, který ve své rodné zemi proslul především za filmy hororového a thrillerového žánru. O scénář se postarali Ben Lustig a Jake Thornton. Ve snímku si dále zahrají také Dominic CooperOlga Kurylenko a Veronica Ngo. S oznámením dne premiéry bychom se v brzké době mohli také konečně dočkat nějakého toho pořádného oficiální traileru.