Chystaná produkce Vřískotu 7, která se na konci loňského podzimu začala potýkat hned s několika velkými problémy, se začíná opět stavět na nohy. Před pár týdny vyšlo najevo, že se do filmové série opět vrátí Neve Campbell, aby si zopakovala úlohu hrdinky Sidney Prescott. Dále film našel nového režiséra, kterým se nakonec stane jeden z otců celé franšízy, tedy scenárista Kevin Williamson.

A nyní zde máme nové zvěsti, se kterými přišel známý insider Daniel Richtman. Ten odhalil, že do sedmého Vřískotu by se mohl vrátit také Patrick Dempsey, který by si mohl zopakovat roli detektiva Marka Kincaida z Vřískotu 3 (2000). Podle Richtmana by měl herec o možné účasti momentálně jednat. Jeho zapojení každopádně není příliš překvapivé, už před několika měsíci se jeho jméno začalo se sedmičkou spojovat poté, co z filmu vypadly Melissa Barrera a Jenna Ortega, představitelky hlavních hrdinek posledních dvou dílů. 

Mark, který se od dob třetího filmu v dalších dílech neobjevil, by měl být momentálně manželem Sidney. Takže pokud by se měl detektiv v sedmém díle přece jenom objevit, tak bychom si tipli, že ho nový Ghostface na začátku filmu usmrtí, což Sidney přinutí vytáhnout do boje proti dalšímu maskovanému vrahounovi. Ale to se ještě necháme překvapit, zatím stále není stoprocentní, že se Dempsey v sedmém díle objeví.

Richtman také dále hlásí, že na palubě by už měla být i Courteney Cox, aby si opět zahrála reportérku Gale Weathers. Ani to by nebylo kdovíjak překvapivé, herečku evidentně působení ve Vřískotu stále moc baví, přičemž nikdy nebyl problém dostat ji do dalšího dílu. Co si budeme podívat, vlastně by spíše bylo překvapivé, kdyby se v sedmém díle neobjevila. 

Jak již bylo řečeno, o režii se postará Kevin Williamson, který napsal první (1996), druhý (1997) a čtvrtý díl (2011). Byl to také právě on, kdo přišel s původním námětem pro celou známou franšízu.

O scénář se postaral Guy Busick, který spolu s Jamesem Vanderbiltem napsal i předešlé dva díly. Odhadem bychom se filmu mohli dočkat někdy během roku 2025.