Do slavného světa Franka Herberta jsme se letos vrátili skrze úspěšné pokračování Duny od Denise Villeneuvea, ovšem loučit se s ním ještě nemusíme. Na podzim totiž vyjde série Duna: Proroctví, která sice měla krapet komplikovanou a frustrující produkci, ale nakonec se jí přece jenom dočkáme. A nyní zde máme další teaser trailer, který si můžete pustit výše.

Z toho je zřejmé, že série nebude plná velkolepých bitev na planetě Arrakis, místo toho se zřejmě spíše zaměří na politické pletichaření. Děj se bude odehrávat 10 000 let před vzestupem Paula Atreida, přičemž bude zkoumat počátky tajemného sesterstva Bene Gesserit.

Můžeme se tak těšit na příběh Valyi (Emily Watson) a Tuly (Olivia Williams) Harkonnenových, dvou sester, které budou čelit moci, jež ohrožuje budoucnost lidstva. V rámci toho pak založí bájnou sektu, která se stane známou jako Bene Gesserit. Jednat se bude o adaptaci knihy Sisterhood of Dune, která vyšla v roce 2012.

Nevypadá to špatně, teď už jen musíme doufat, že se série bude moci hrdě postavit vedle filmových adaptací od Villeneuvea.

Showrunnerkou prequelu se stala Alison Schapker, která psala pro seriály jako Alias (2001), Hranice nemožného (2008) a Flash (2014). O režii určitých epizod se postarala Anna Foerster, která točila pro známé série jako Myšlenky zločince (2005), Cizinka (2014) a Carnival Row (2019).

Dále se ve spin-offu představí Jodhi May jako císařovna Natalya, Sarah-Sofie Boussnina jako princezna Ynez, Shalom Brune-Franklin jako Mikaela, Faoileann Cunningham jako sestra Jen, Aoife Hinds jako sestra Emeline, Chloe Lea jako Lila a Travis Fimmel jako Desmond Hart.

Série se na službě Max objeví někdy během listopadu.