POZOR! Následující řádky obsahují spoilery k filmu Mission: Impossible – Fallout.

Schválně. Zkuste jmenovat jakoukoliv filmovou sérii (kromě Jamese Bonda), která ani po šestém filmu neztratila na síle. Je totiž časté, že s každým dalším vydaným dílem kvalita dané série klesá. Mission: Impossible však tuhle teorii s přehledem rozdupává pod nohama. Šestý díl slavné akční série o Ethanu Huntovi slavil jak kritický, tak i komerční úspěch, přičemž jeho režisér, kterým je Christopher McQuarrie, urputně pracuje na dalších dvou dílech. Jednu z hlavních postav šestého snímku mimo jiné ztvárnil i Henry Cavill, který si zahrál velice schopného agenta CIA Augusta Walkera. Z toho se ale později vyklube jeden z hlavních záporáků, kterého Ethan Hunt v epické rvačce na skaliskách nakonec zabije. Nebo snad ne? 

I přestože v nadcházejícím sedmém díle se Cavilla stoprocentně nedočkáme, McQuarrie v rozhovoru pro The Hollywood Reporter naznačil, že by se klidně mohl vrátit v díle osmém. A nikoliv jako flashback, ale jako postava z masa a kostí. V rozhovoru mimo jiné řekl následující:

,,Nyní jsem ve fázi přepisování scénáře pro Mission: Impossible 8. Stačí pouze, abych otočil stránku, díky čemuž by se z minulosti mohl vrátit jakýkoliv herec. Ve filmech smrt neexistuje, její místo nahrazuje pouhá nedostupnost.“

Pravda je, že spousta fanoušků herce pocítilo určité zklamání poté, co se z jeho postavy nakonec vyklubal padouch, který ještě k tomu celý film nepřežil. Takhle informace by jim tudíž mohla udělat radost. 

Nyní se ovšem nabízí otázka, jak přesně by mohl Walker svou smrt přežít. Protože pokud si vzpomenete na jeho konec, určitě uznáte, že k tomu bude zapotřebí hotový zázrak. Nejenže mu zajel do mozku velký ocelový hák, ale ještě k tomu spadl z několikametrové výšky na tvrdá skaliska, přičemž po sobě nechal velkou červenou rýhu krve. Ale uvidíme. Nesmíme zapomenout, že Mission: Impossible se odehrává ve světě, ve kterém existují „fantomasové masky“. Tak proč už by nemohla existovat medicína, která dělá zázraky? Premiéry sedmého dílu se každopádně dočkáme 30. 9. 2022. Premiéra dílu osmého je stanovená na 7. 7. 2023.