Ondřej Neff bezpochyby patří mezi nejznámější sci-fi spisovatele a novináře v Česku. Za celý svůj život vystřídal velké množství pozic v různých redakcích a napsal přes devadesát knih. Z jeho poslední tvorby můžeme zmínit příběh 3 kroky do tmy, který byl napsán pro Škoda auto projekt s názvem Backend Stories nebo sci-fi románovou sérii Tajemství pěti světadílů, která měla u čtenářů velký úspěch.

Necelý rok po vydání poslední knihy připravuje Ondřej Neff ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros (ČR) vydání nového titulu s názvem Barbora a Zlatý robot. Bude se jednat o celkem krátký sci-fi román pro děti a mládež s detektivními prvky. Kniha bude obsahovat 308 stran v pevných deskách s ilustracemi od Karla Jerie (Velký inkvizitor, Max). A o čem vlastně kniha bude?

Přečtěte si také: Sedmé vydání prvního románu Duna míří na český trh

„Barbora a její kamarádi se narodili na vzdálené planetě Botera. Proč ale všichni v jejich osadě žijí tak nuzně, když je na druhé straně Mechlesu osada se všemi vymoženostmi pro pohodlný život? Něco se změní té noci, kdy v zálivu vyroste nový ostrov a na něm se objeví záhadný Zlatý robot. Kdo to je a proč přišel? Barbora a její přátelé postupně odhalují jedno tajemství za druhým, až přijdou na stopu opravdu velkého zločinu. Dokážou mu zabránit?“

Sci-fi román Barbora a Zlatý robot by měl spatřit světlo světa již dnes 14. září/septembera 2020. Knihu můžete zakoupit s menší slevou na eshopu albatrosmedia.cz za 314 korun.