Služba Apple TV+ nezapomíná ani na svou animovanou tvorbu. Už brzy nám tak nadělí seriál jménem Divná planeta, který bude vycházet ze stejnojmenné a úspěšné komiksové předlohy od Nathana W. Pylea. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Seriál by se tak měl zaměřit na náš zcela běžný lidský život, ovšem očima nikoliv přímo lidských bytostí, nýbrž roztomile vyhlížejících tvorů Divné planety. Což je místo, které sice není přímo planetou Zemí, ale nesmírně se jí podobá, protože její obyvatelé řeší podobné problémy a strasti. Seriál by tak měl velice osobitým způsobem vyprávět o vtipných a dojemných postřezích o životě, lásce a přátelství. Z původní komiksové knihy se každopádně stal bestseller, který svým humorem okouzlil čtenáře v různých koutech světa, není proto divu, že jsme se nakonec dočkali i seriálového ztvárnění. 

Celkově se bude seriál především zabývat následující otázkou: Co když náš svět není jediný, kde je existence absurdní? A ano, tyto modré bytosti by měly v seriálu zkoumat některé absurdity, které se vyskytují v různých lidských tradicích, ovšem my už jsme si na ně natolik zvykli, že je mnohdy ani nevnímáme. Trailer také obsahuje jedno zásadní poslání: Každý okamžik pomine, ať už dobrý nebo špatný.

První tři epizody vydá Apple TV+ již za necelé dva týdny, posléze bude vycházet vždy jedna po týdnu. Celkově se tak můžeme těšit až na desetidílnou podívanou. Z traileru to každopádně vypadá na velice milou a fajn zábavu, kterou by mohly ocenit jak děti, tak i dospělí. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Dan Harmon, jeden z showrunnerů legendárního animovaného seriálu Rick a Morty (2013). O režii jednotlivých epizod se postaral Charlie Gavin, který například pracoval na sérii Greenovi ve velkoměstě (2018).

V seriálu uslyšíme hlasy herců jako James Adomian, Cedric Yarbrough, Beth Stelling, Danny Pudi, Lori Tan Chinn, Hannah Einbinder a Tunde Adebimpe.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 9. 8. 2023.