Asi to bude znít naprosto neuvěřitelně, ale Disney normálně fakt ještě tvoří nové animované filmy. A jednoho takového se dočkáme na konci letošního podzimu. Společnost nedávno vydala oficiální trailer na snímek jménem Přání, na nějž se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do krásného a podivuhodného království jménem Rosas, které je jednou určitou věcí speciální. Plní se v něm přání. Hlavní hrdinkou se tak stává mladá dívka jménem Asha (Ariana DeBose), která jednoho dne se svou věrnou kozou jménem Valentino (Alan Tudyk) narazí na kouzelnou a přání plnící hvězdu. Jakmile Valentino pozře trochu hvězdného prachu, rázem je mu také splněno přání umět mluvit lidskou řečí. Co přesně si ale bude přát Asha, je zatím ve hvězdách. Doslova. Oba dva se tak patrně vydají za fantastickým dobrodružstvím, které samozřejmě okoření celá řada písniček. Zkrátka nás čeká ona stará dobrá šablona Disneyho animáků. 

Trailer ale taktéž odhaluje ještě jednu postavu, která se pravděpodobně stane hlavním padouchem. Král Magnifico (Chris Pine) na začátku traileru pronáší monolog, v němž Ashe slibuje hory doly za to, pokud mu řekne své přání. Z upoutávky se ale zdá, že král nemá příliš dobré úmysly, v rámci čehož se pak dočkáme sekvence, v níž Asha prchá z města do lesa.

Trailer se zdá být hezkou směsí 2D a 3D animace, přičemž pokud bude alespoň trochu zajímavá i samotná zápletka, Disney by nám nakonec mohl nadělit i docela hezkou a fajn podívanou. Ale samozřejmě to nechceme zakřiknout! Více informací o ději nám patrně dá až plnohodnotný trailer, kterého se asi dočkáme až za několik měsíců. 

Za scénářem k animáku každopádně stojí Chris Buck a Jennifer Lee, kteří jsou zodpovědní za oba dva díly Ledového království. Spolu s Buckem se pak podílela na režii také Fawn Veerasunthorn, která pracovala na animacích k filmům jako Zootropolis: Město zvířat (2016), Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) a Raubíř Ralf a internet (2018).

V příštích měsících bychom se také měli dozvědět, kdo všechno se k výše zmíněným hercům připojí.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 23. 11. 2023.