Už před několika lety jsme psali o tom, že Alfonso Cuarón, skvělý mexický filmař, který nám nadělil skvosty jako Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004) a Potomci lidí (2006), chystá hvězdně obsazený seriál pro Apple TV+ jménem Disclaimer. V jedné z hlavních rolích se objeví Cate Blanchett (Tár), se kterou vyšla také úplně první fotka. Prohlédnout si ji můžete níže.

Zároveň už také známé oficiální datum premiéry, na zmíněné streamovací službě se má série objevit 11. 10. 2024, tehdy budou premiérovat první dvě epizody. Seriál bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2015, kterou napsala Renée Knight. U nás kniha vyšla pod názvem Dokonalý cizinec, zmíněná autorka bude také jednou z výkonných producentek.

Děj tohoto psychologického thrilleru bude sledovat úspěšnou a respektovanou televizní a dokumentární žurnalistku Catherine Ravenscroft (Blanchett), jejíž práce je založená na odhalování skrytých prohřešků velkých a známých institucí.

Když se ale na svém nočním stolku jednoho dne objeví poutavý román od jistého vdovce (Kevin Kline), tak se zděsí, protože zjistí, že je v něm hlavní postavou. A to v příběhu o její minulosti, kterou považovala za dávno pohřbenou. Příběh knihy tak odhalí její temná tajemství, která si dlouhá léta nechávala jen a jen pro sebe. 

Cuarón se postaral jak o scénář, tak i o režii jednotlivých epizod. Do projektu je také zapojený režisérův dvorní kameraman Emmanuel Lubezki, který s Cuarónem pracuje od dob jeho celovečerního debutu jménem Jen s tvým partnerem (1991).

Dále se můžeme těšit na herce jako Sacha Baron Cohen, Kodi Smit-McPhee, Lesley Manville, Louis Partridge nebo Leila George.