Slavný mexický režisér Alfonso Cuarón nám po letech nadělí svou další podívanou, tentokrát se bude jednat o minisérii jménem Disclaimer, kterou nabídne službě Apple TV+. Platforma se již pochlubila první upoutávkou, která je sice krátká a o ději nám toho moc neprozradí, ale i tak je velice působivá. Podívat se na ni můžete výše.

Už nějakou dobu ale víme, o o čem vlastně minisérie bude. Děj tohoto psychologického thrilleru bude sledovat úspěšnou a respektovanou televizní a dokumentární žurnalistku Catherine Ravenscroft (Cate Blanchett), jejíž práce je založená na odhalování skrytých prohřešků velkých a známých institucí. Když se ale na svém nočním stolku jednoho dne objeví poutavý román od jistého vdovce (Kevin Kline), tak se zděsí, protože zjistí, že je v něm hlavní postavou. A to v příběhu o její minulosti, kterou považovala za dávno pohřbenou.

Příběh knihy tak odhalí její temná tajemství, která si dlouhá léta nechávala jen a jen pro sebe. Zatímco se Catherine snaží odhalit spisovatelovu skutečnou identitu, je nucena čelit své minulosti. Bude si ale muset pospíšit, jinak jí tato lapálie zničí nejenom život, ale i vztahy s manželem Robertem (Sacha Baron Cohen) a jejich synem Nicholasem (Kodi Smit-McPhee).

Seriál bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2015, kterou napsala Renée Knight. U nás kniha vyšla pod názvem Dokonalý cizinec, zmíněná autorka bude také jednou z výkonných producentek.

Cuarón se postaral jak o scénář, tak i o režii jednotlivých epizod. Do projektu je také zapojený režisérův dvorní kameraman Emmanuel Lubezki, který s Cuarónem pracuje od dob jeho celovečerního debutu jménem Jen s tvým partnerem (1991).

Slavný mexický režisér natočil filmové skvosty jako Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004), Potomci lidí (2006) a Roma (2018). Dále hrají Lesley Manville, Louis Partridge a Leila George.

Na službě Apple TV+ od 11. 10. 2024.