Během Geeked Weeku se Netflix pochlubil krátkým klipem na Díru 2, pokračování veleúspěšného španělského thrilleru, které nás zavede zpět do bizarního věžovitého vězení. Snímek se na streamovací platformě objeví už příští týden, ale jestli chcete ještě nějakou pořádanou ochutnávku, výše si můžete pustit plnohodnotný oficiální trailer.

Ten nám toho tentokrát ukáže poměrně dost, v první řadě slibuje, že pokračování bude podobně pochmurné, brutální a nechutné. A kdo ví, možná ještě přitvrdí. Hlavními postavami se tentokrát mají stát Zamiatin (Hovik Keuchkerian) a Perempuan (Milena Smit), kteří se zřejmě s platformou rozhodnou dostat se až na úplné dno.

Už nějakou dobu každopádně víme, že nad vězením převezme vládu tajemný jedinec, který zde zavede nový zákon a kontroverzní metodu: Každý vězeň může sníst pouze svůj vybraný pokrm, tudíž jídlo by se mělo dostat do všech úrovní. Je ale tento systém skutečně spravedlivý? Na to si posvítí především Perempuan, která do hrůzného vězení zřejmě vstoupila dobrovolně. 

Pokud bude mít druhý díl podobně velký úspěch, je možné, že Netflix požehná i výrobě „trojky“, ale zatím není třeba předbíhat. O scénář a režii se opět postaral Galder Gaztelu-Urrutia, který s prvním dílem zabodoval na filmových festivalech v Sitges a Torontu.

Ve snímku se ukážou herci jako Natalia Tena, Óscar Jaenada, Bastien Ughetto a Tadashi Ito.

Na Netflixu od 4. 10. 2024.