Představte si, že máte již několik let připravený příběh, který je do každého detailu propracovaný. Začnete ho natáčet, jenže přijde studio a sebere nejpodstatnější části. To párkrát zopakuje a u velkého sjednocení největších postav vezme 75 % filmu, zahodí ho a začne si věci měnit.

To by rozhodně naštvalo každého. Režiséra Zacka Snydera samozřejmě také, ale ne tolik, jako samotné fanoušky DC, kteří zkrátka film Liga Spravedlnosti, který dokončil režisér Joss Whedon, odsoudili. Přes dva roky volali o verzi, kterou si Snyder vysnil a letos na jaře jsme se dočkali potvrzení, že příští rok vyjde na streamovací službě HBO MAX. Dnes se nám v rámci akce DC FanDome ukázal i první plnohodnotný trailer. A upřímně? Fanoušci jsou z něj vlhčí víc než samotná Mera.

CO SE ALE ZMĚNILO?

Trailer začíná ukázkou Darkseida, jehož existence byla několikrát naznačována v Batman v Superman, stejně jako cestování v čase a tak dále. Darkseid byl z filmu kompletně vyjmut, takže poukázat na jeho existenci hned v začátku je velké plus.

Během dramatického traileru nám hraje přezpívaná verze Hallelujah, jež ještě více podpoří pocit jistého zadostiučinění, protože tohle jsme celou dobu chtěli.

Lze vidět další vizi budoucnosti, kde Darkseid zničil náš svět. Ta byla nastíněná v BvS, takže jde vidět, že nešlo jen o jednorázové použití, ale jde o součást něčeho většího. Podrobným popisem bych mohl pokračovat donekonečna, pojďme si proto vyzdvihnout ty nejvíc podstatné momenty upoutávky.

Trailer více poukazuje na příběhy jednotlivých hrdinů, které zkrátka v původní verzi chyběli. Proto jsme se do nich nedokázali vcítit a nevěděli, čím vším si prošli.

Můžeme vidět pár scén ze života Aquamana. Cyborga vidíme ještě jako člověka, kdy Vic hrával na škole americký fotbal a byl v tom zjevně velice úspěšný. Taky je zde poměrně dost momentů ze života Barryho AKA Flashe.

Poslední dva jsou nejvíce v upoutávce rozvinutí, protože vidíme smrt Vicova otce, když testuje jeden z Motherboxů, po kterém jde Steppenwolf, pravá ruka Darkseida. U Flashe vidíme moment, kdy zachrání Iris West, kterou určitě můžete znát ze stejnojmenného seriálu. Jde o novinářku, která později bude jedním ze zakládajících členů Team Flash - týmu, jenž bojuje proti meta-lidem.

U Flashe ale ještě chvíli zůstaneme. Na začátku jsem zmínil cestování v čase, které bylo ukázáno již v BvS. Trailer nám připomíná, jak podstatné bude cestování časem i zde. Zároveň by měl zde Flash umět používat „energii“ kolem sebe, která připomíná blesky. Nejde jen o nějaké obyčejné výboje, ale jakousi formu živého štítu.

Změn se samozřejmě dočkal i Superman. Nasadil totiž černý oblek, symbolizující jeho nejistotu. Lois a jeho matka budou mít větší roli v uklidnění jeho emocí, protože jak jsme již mohli slyšet, „Lois je ten klíč!

Steppenwolf vypadá více děsivě a mocně, můžeme dokonce spatřit i Atlana, který v minulosti bojuje proti Darkseidovi, ale přece jen upoutávce něco chybí - Lanterni a Martian Manhunter. Tak nějak víme, že minimálně by měli být nastíněné jejich osudy, ale očividně si Snyder schovává svá esa ještě v rukávu.

Tak či onak, upoutávka je to opravdu povedená a fanoušci šílí. Proč ale ten formát videa 1,43:1? Nikdo netuší... očividně si musíme na některé odpovědi ještě počkat. Zaoblené horní rohy ale indikují odkaz na starou spotřebitelskou videokameru.

A proč je vůbec kolem Snyder Cutu takové haló? Podívejte se na naše video, které vše vysvětluje.