To, že deskoherní studio Modiphius Entertainment chystá deskovou hru na motivy slavného The Elder Scrolls: Skyrim, víme už delší dobu. Přesněji je tak známo od začátku letošního roku, kdy byla deskovka oznámena. Teď se konečně dozvídáme to nejdůležitější, což je datum odstartování kampaně na crowdfundingové stránce Gamefound.

Tam se The Elder Scrolls V: Skyrim The Board Game objeví již 2. 11. Pokud budete mít zálusk pouze na základní hru, vyjde vás její podpoření na 95 dolarů (cca 2100 Kč). Celkem zajímavé je, že vývojáři nedávají verzi hry pro Tabletop Simulator zdarma. Ve většině případů je to jedna z možností, jak si hru vyzkoušet a rozhodnout se, zdali ji chcete opravdu podpořit. Ovšem v případě TES V: Skyrim The Board Game dostanete přístup k Tabletop Simulator verzi pouze pokud hru podpoříte.

Deskoherní adaptace Skyrimu vás vyšle na kooperativní či sólo dobrodružství, ve kterém na vás čeká honba za bohatstvím a slávou. Z herních mechanik bylo odhaleno opravdu málo, a tak víme pouze, že se hráčovo kolo bude točit okolo karet událostí a hraní karet úkolů, díky nimž se získávají různé odměny.

Těšit se můžete na dvě rozsáhlé kampaně, kde každá z nich bude obsahovat tři kapitoly. Čeká v nich na vás řada příběhových linií, které znáte z videoherní předlohy. Budete prozkoumávat tajuplný a chladný Skyrim, bojovat s monstry, řešit těžká rozhodnutí, vylepšovat svého hrdinu a vydávat se na vedlejší mise. Prostě vše, co byste od hry tohoto typu očekávali.

Přečtěte si také: Návrat do království Erathia proběhne v deskoherní podobě

Dobrou zprávou je, že Modiphius Entertainment je studio, které má s tvorbou videoherních deskovek nějaké ty zkušenosti. Z jejich produkce již vzešly kousky, jako je Dishonored RPG či dva wargamingové projekty v podobě The Elder Scrolls: Call to Arms a Fallout: Wasteland Warfare.

V případě, že by vás tato adaptace slavně videoherní série neoslovila, můžete si počkat na verzi od Chip Theory Games. Ti jsou známí především díky své deskovce Too Many Bones, přičemž chystají deskovou hry, která bude čerpat ze série The Elder Scrolls jakožto celku.