Přibližně před měsícem jsme vám přinesli novinku ohledně chystané deskovky na motivy slavné videoherní série The Elder Scrolls. Té se chopila společnost Chip Theory Games a s novinkami nyní přichází její bývalý kreativní ředitel Andrew Navaro. Toto jméno vám může připadat povědomé, jelikož Navaro se podílel na deskovkách jako je Chaos in the Old World či Arkham Horror: The Card Game.

Deskovka The Elder Scrolls od společnosti Chip Theory Games se tedy zaměří na více než jeden díl série. Navaro byl totiž dotazován, zda bude mít deskovka něco společného s The Elder Scrolls: Online. Logo tohoto MMORPG bylo využito při oznámení deskovky od Chip Theory Games. Navaro popřel, že by deskovka vycházela pouze z The Elder Scrolls: Online nebo z nějakého singleplayerového dílu série.

Andrew Navaro ještě do nedávna pracoval pro známou deskoherní společnost Fantasy Flight Games. Už zde se pokoušel prosadit nápad na tvorbu deskové hry na motivy série The Elder Scrolls. Zde se mu to nepovedlo, ovšem v únoru/februári roku 2020 začal pracovat pro Chip Theory Games a najednou se objevila naděje. Navarovi se povedlo dohodnout s Bethesdou, a tak se mohlo začít pracovat na deskovce ze světa The Elder Scrolls.

V tuhle chvíli sice Navaro není součástí Chip Theory Games, jelikož si založil svoji vlastní společnost Earthborne Games. Ta nyní pracuje na své první deskové hře Earthborne Rangers, která dorazí na Kickstarter letos v létě. I přesto se ale Navaro nadále podílí na tvorbě jeho vysněné deskové hry. Je konzultantem, který se primárně stará o dobré vztahy mezi Bethesdou a Chip Theory Games.

"Jako někdo, kdo má mnoho zkušeností s licencováním [...] když se objeví překážky, pomáhám jim najít nejlepší cestu vpřed," řekl Navaro magazínu Dicebreaker.

Bude ještě nějakou dobu trvat než se dočkáme deskovky na motivy The Elder Scrolls od Chip Theory Games. Navaro ale řekl, že další informace by měly být k dispozici koncem roku.

Mezitím si můžete zkrátit čas u The Elder Scrolls: Call to Arms od společnosti Modiphius. Ta mimo to také připravuje další The Elder Scrolls deskovku, která vás tentokrát zavede do Skyrimu. V ní na vás čeká více než sto hodin hraní a na crowdfundingovém serveru Gamefound by se měla objevit již brzy.