Před pár lety se k nám dostala zpráva o tom, že se připravuje jíž třetí díl slavné romantické komedie Deník princezny, ve které v hlavních rolích zazářily Julie Andrews a Anne Hathaway. Předešlé dva díly natočil Garry Marshall (Pretty Woman), který však zemřel v roce 2016, tudíž bylo otázkou, kdo se ujme otěží režie „trojky“.

S odpovědí nyní přichází server Deadline, který odhalil, že další díl natočí Adele Lim, malajská filmařka, která se podílela na psaní scénáře k romantické komedii Šíleně bohatí Asiati (2018) a k animáku Raya a drak (2021). Jejím celovečerním režijním debutem byla loňská komedie Holky na tripu (2023).

Lim je každopádně velkou fanynkou předešlých dvou dílů, tudíž je nadšená, že může právě ona vdechnout život třetímu filmu. Natáčení by mělo začít někdy během příštího roku. 

Původní příběh vypráví o normální americké středoškolačce jménem Mia Thermopolis (Hathaway), která však jednoho dne ke svému šoku zjistí, že je dědičkou trůnů malého království v Evropě jménem Genovie, jemuž momentálně vládne její babička Clarissa (Andrews). A to jí samozřejmě obrátí celý život zcela naruby. V roce 2004 pak vyšlo pokračování, které neslo název Deník princezny 2: Královské povinnosti.

Co se chystaného třetího dílu týče, Anne Hathaway zatím stále ještě na palubě není, ale herečka v minulosti několikrát uvedla, že by další díl rozhodně ocenila. Stejně tak doufá, že se do něho bude moci vrátit i s Julií Andrews. Ta ale před pár lety zas uvedla, že na Deník princezny 3 už je možná moc pozdě. Tak holt uvidíme. 

O scénář se původně měla postarat Aadrita Mukerji (Reacher), ale Deadline uvádí, že ho momentálně zpracovává Flora Greeson, která napsala romantický hudební film Kalifornský sen (2020). Kdy přesně třetí díl vyjde, zatím není známo.