The Hollywood Reporter nedávno přišel se zprávou, která potěší asi především ženské publikum. Slavná romantická komedie Deník princezny z roku 2001, kde se v hlavní roli objevila Anne Hathaway, se dočká dalšího pokračování. Filmová série se tak na světlo světa vrátí po téměř dvaceti letech.

Původní příběh vypráví o normální americké středoškolačce jménem Mia Thermopolis (Hathaway), která však jednoho dne ke svému šoku zjistí, že je dědičkou trůnů malého království v Evropě jménem Genovie, jemuž momentálně vládne její babička Clarissa (Julie Andrews). A to jí samozřejmě obrátí celý život zcela naruby. V roce 2004 pak vyšlo pokračování, které neslo název Deník princezny 2: Královské povinnosti. Co tedy můžeme očekávat od chystaného třetího dílu?

Inu, toť otázkou. Jelikož byl celý projekt teprve oznámený, podrobnosti o ději ještě nejsou k dispozici. Očekává se ale, že by mělo jít o plnohodnotné pokračování předešlých dvou dílů, o žádný reboot by jít nemělo. Zatím také nevíme, zda se do třetího dílu vrátí i Anne Hathaway, ale je to poměrně pravděpodobné, protože herečka v minulosti několikrát uvedla, že by další díl rozhodně ocenila. Stejně tak doufá, že se do něho bude moci vrátit i s Julií Andrews, bez které si mnozí fanoušci nedokážou celou sérii představit.

O scénář ke třetímu dílu se postará Aadrita Mukerji, která v minulosti pracovala na seriálech jako Tým Škorpion, Supergirl a Reacher z letošního roku. Producentkami filmu se stanou Melissa K. Stack a Debra Martin Chase, která dohlížela i na výrobu předešlých dvou filmů. 

Zatím však není známo, kdo by mohl snímek zrežírovat, stejně tak ani nevíme, kdy se ho dočkáme v kinech. Více informací bychom se snad měli dočkat někdy během příštího roku. I přestože si druhý díl vedl v kinech vcelku dobře, příliš pozitivních reakcí se věru nedočkal.

Tak doufejme, že onen comeback bude jaksepatří kvalitní a napraví pošramocenou reputaci celé série.