Už příští rok nám Ishana Shyamalan, dcera slavného režiséra M. Night Shyamalana, dokáže, zda po otcovi zdědila režisérský a scenáristický talent. Letos totiž začne natáčení jejího celovečerního debutu, které započne někdy ve druhé polovině roku. A zdá se, že i ona sdílí s otcem lásku k mysteriózním thrillerům s nádechem hororu, protože Ishana hodlá natočit filmovou adaptaci knihy The Watchers, kterou v roce 2021 napsal Shine A. M.

Těšit se tak můžeme na příběh osmadvacetileté umělkyně jménem Mina, která vstoupí do rozsáhlých lesů v západním Irsku. Lesy to jsou ovšem jaksepatří tajemné, protože nejsou zakreslené na žádné mapě, přičemž každé auto se porouchá na jejich hranici. Mina tak v jeho hlubinách následně najde přístřeší v podobě bunkru, ve kterém však není sama. 

Spolu s ní se v bunkru nachází ještě tři další cizinci, ovšem ti všichni mají hrůzu z toho, co po lesích obchází každou noc. Z jeho hlubin se totiž vynořují tajemní tvorové jménem Strážci, kteří sledují a pronásledují každého, kdo se do lesů opováží vstoupit. Onen bunkr zároveň slouží jako místo, kde mohou lidské nešťastníky pozorovat. Mina však prahne po odpovědích. Kým přesně Strážci jsou? A jaký je vlastně účel onoho bunkru?

Snímek tak bude vznikat pod dohledem studia New Line Cinema, přičemž jedním z producentů se stane sám M. Night Shyamlan. Nutno také dodat, že jeho dcera už určité zkušenosti s režírováním a psaním má. Napsala a natočila totiž několik epizod z úspěšného seriálu Servant, který premiéroval v roce 2019. Zajímavé také je, že s prací na seriálu začínala v pouhých devatenácti letech. The Watchers tak bude jejím prvním celovečerním dílem. 

Ishana Shyamalan pracovala také na posledních dvou filmech svého otce, tedy Čas (2021) a Někdo klepe na dveře z letošního roku. V obou případech zastávala pozici režisérky druhé jednotky. Mimo jiné taktéž zrežírovala čtyři hudební videoklipy pro R&B zpěvačku Saleku. Budeme každopádně filmařce držet palce, aby její první dílo dopadlo na výbornou! 

Oficiální premiéra filmu The Watchers je stanovena na 7. 6. 2024.