Článek obsahuje spoilery k filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera.

Pokud jste byli během sledování posledního dílu dostatečně pozorní, mohli jste ve finální scéně zaslechnout hned několik známých hlasů. V nejtemnějších chvilkách Rey zazněla slova podpory nejen Luka Skywalkera, ale i Obi-Wana, Mace Windua a dalších. Největší pozornost ovšem padla na hlas Ahsoky Tano, konkrétně Ashley Eckstein, která jí hlas propůjčuje. Jednalo se o očekávané cameo, o kterém jsme informovali pár dní před uvedením snímku do kin. Jenže k Rey promlouvali padlí hrdinové, což by dělalo i z Ahsoky mrtvou. To mnohé diváky bohužel zklamalo. Slova útěchy přišla od Davea Filoniho, který ji spolu s Georgem Lucasem přivedl k životu. Na svém twitter účtu zveřejnil kresbu Ahsoky po boku Gandalfa, který pronáší slova útěchy "Lidé si mysleli, že i já jsem mrtvý. Podívej, jak se věci vyvinuly...

Pokud znáte příběh Pána prstenů, tak víte, jak to s Gandalfem dopadlo. Sice pochybujeme, že Ahsoka taky patří k osobám na úrovni bohů, ale věříme, že stejně jako Gandalf stále žije. Celé představě napomáhá její poslední scéna ze seriálu Star Wars: Rebelové, kde je oblečena do bílé, symbolizující její očistu z pozice "šedého" jedie. Jedná se o stejnou symboliku jako u Gandalfa, kdy byl nejdříve pojmenován Gandalf Šedý, později Gandalf Bílý.

Ahsoka Tano se objevila poprvé v animovaném filmu Klonové války, který sloužil jako pilotní díl ke stejnojmennému seriálu. Následně jsme ji mohli vidět v seriálu Star Wars: Rebelové a dočkala se i své vlastní knížky. Většina jejího života ale stále není vysvětlena. V nejbližší době se můžeme těšit na její návrat v sedmé sérii Klonových válek, nemůžeme se ale zbavit pocitu, že zkrátka chceme film, nebo spíše seriál s jejími osudy. Kdo ví, třeba právě toto se snaží Filoni naznačit.