Pokud náhodou netušíte, kdo je Ahsoka Tano, dovolte mi vás zasvětit do příběh Star Wars mimo filmy. Star Wars Klonové války byl seriál, který začal roku 2008. Pilotní epizodou byl stejnojmenný film, ve kterém se poprvé Ahsoka objevila, jakožto padawanka Anakina Skywalkera. Jak již můžete podle názvu poznat, celý děj se odehrává mezi druhým a třetím dílem.

Klonové války obsahují hned několik příběhů, jenž jsou zaměřeny nejen na hlavní postavy, ale i na padawany, kteří prochází vlastní zkouškou. Velkou roli zde hrají samotní klonoví vojáci a postupně odhalujeme, co vedlo k rozkazu 66. Ahsoka Tano byla svěží vítr v sérii, protože ztělesňovala nadšení z přijetí do učení Jedi. Jak se vyvíjel příběh, rostlo i pouta mezi ní a Anakinem. Ke konci seriálu Ahsoka opustí řád a stane se z ní takzvaný Grey Jedi neboli Jedi, který nesouhlasí s pravidly. Nakonec se vrátila i v seriálu Star Wars Rebelové, kde se opět utkala s Darth Maulem a se svým bývalým mistrem, který převzal osobnost Darth Vadera.

Fanoušci volali po jejím návratu několik let a do určité míry byly jejich prosby vyslyšeny, protože se dočkáme po pěti letech 7. série Klonových válek. Fanoušci ovšem chtějí víc a J. J. Abrams jejich prosby nejspíše vyslechl.

V nedávném rozhovoru pro Sora News 24 v Japonsku J. J. odhalil nové informace k filmu Vzestup Skywalkera, který má napravit chyby Posledního Jedie, ale zároveň i přinést něco unikátního a zakončit celou Skywalker Sagu nejlépe jak to jen jde. Ovšem vše nabralo nečekaný směr, když se J. J. Abrams začal vyptávat novinářů, místo toho, aby se oni ptali jeho.

  • J.J.: "Mimochodem, jaká je vaše oblíbená postava?"
  • Novinář: "Moje? Ahsoka Tano. Omlouvám se, že jsem vybral postavu, která se objevila pouze v animovaných seriálech, ale líbí se mi její pozitivní a odhodlaná osobnost."
  • J. J.: "Tak Ahsoka jo? Tak to byste měl dávat velký pozor během Vzestupu Skywalkera."
  • Novinář: "Cože? Počkat, coooo?!"
  • J. J.: "Haha, užijte si film!"

To je obrovská novinka! No, ne tak docela. Furt musíme počítat s tím, že si dělá Abrams pouze srandu a snaží se více lidí donutit koupit si lísky na film. Ovšem v traileru se objevila loď Ghost, která je ze seriálu Rebelové. Loď je důležitá, protože patří hlavním postavám seriálu, které mají blízký vztah s Ahsokou. Loď se objevila již ve snímku Rogue One, ale byla spíše schovaná, než vystavena takhle přímo. Jediné co nám zbývá, je počkat do čtvrtka, kdy film vychází. Pokud patříte mezi šťastlivce a koupili jste si lístky na předpremiéru, odpovědi se dočkáte již o den dříve. Nechť vás provází Síla!

Loď Ghost (Star Wars: Vzestup Skywalkera)