Zřejmě jeden z nejotravnějších datlů historie se vrací do nového hraného filmu pro celou rodinu od Netflixu, který ponese název Datel Woody jede na tábor. Streamovací služba nedávno vydala oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Datel Woody (Woody Woodpecker), který letos na podzim oslaví 84. narozeniny, dostane jednoho dne vyhazov z lesa, v němž nějakou dobu přebýval. Následně se ale spokojeně usadí v táboře Ju Hú, do něhož však má dorazit inspektor. A s jeho příchodem hrozí, že se tábor bude muset uzavřít.

Podobného mixu hraného a animovaného stylu s tímto ptačím hrdinou s ikonickým smíchem jsme se již dočkali v roce 2017, kdy vyšel snímek Woody Woodpecker. Nadcházející film má být podle všeho jeho pokračováním. Titul dostal zelenou už v roce 2021 od studia Universal Pictures, teprve před pár měsíci se rozhodlo, že film zamíří na Netflix. 

O režii se postaral Jonathan A. Rosenbaum, který už má s rodinnými komediemi bohaté zkušenosti. Točil pro série jako U Raven doma (2017) a Coop & Cami se ptají světa (2018). O scénář se postarali Cory Edwards (Karcoolka), Jim Martin (Marvel: Spider-Man) a Stephen Mazur (Rolničky, kam se podíváš 2).

Ve snímku se objeví herci jako Chloe De Los Santos, Kershawn Theodore, Savannah La Rain a William Atticus Parker.

Na Netflixu od 12. 4. 2024.