Stejně jako její videoherní bráška, tak i desková adaptace Darkest Dungeon započne svou cestu na serveru Kickstarter. Na něj dorazí již 20.10, což je za pouhých pár dní. Takže není divu, že si pro nás studio Mythic Games přichystalo řadu článků, ve kterých se nás pokusí navnadit na podpoření jejich chystané deskovky. Dnes vyšel první z nich, kde vývojáři začali pěkně od píky. Jelikož se dozvídáme, jak se vlastně dostali ke zpracování Darkest Dungeon.

V Mythic Games chtějí, aby každá jejich nová hra byla speciální. A to i kdyby to mělo trvat měsíce, ba dokonce i roky. Prostě unikátnost a kvalita je něco, co mají v Mythic Games na prvním místě. Což může kdokoliv, kdo kdy měl na stole nějakou hru z jejich produkce, potvrdit. No a jsou především hrdí, že nám mohou představit Darkest Dungeon: The Board Game!

Jelikož se u nich ve studiu najde spousta hráčů videoher, tak se rozhodli, že se pokusí vyjednat spolupráci s Red Hook. Protože právě borci z Red Hook stojí za jednou z jejich nejoblíbenějších her, kterou samozřejmě není nic jiného, než právě zmíněné Darkest Dungeon. Vyjednat spolupráci se podařilo a všichni společně mohli začít pracovat na přetváření Darkest Dungeon do deskové podoby.

S každým novým projektem se v Mythic Games snaží přijít s něčím novým. Něčím zcela jedinečným, co by vás donutilo říct: "Sakra! Tak tohle jsem ještě nikde neviděl!" To se jim ve většině případů daří, stačí se podívat pár měsíců dozadu na jejich kampaň k deskovce Hell: The Last Saga.

V Darkest Dungeon: The Board Game se dočkáme klasického rogue-like procházení podzemí s nějakými RPG prvky. Avšak dočkáme se i opravdových inovací. Jednou z nich je speciální mechanismus na generování samotného podzemí a to, že se vše bude odehrávat na jednom mapovém dílku. A to není pro hru takového rázu zrovna typické.

Musím se také zmínit o miniaturách. Jestli vás do teď k projektu nic netáhlo, tak minimálně kvůli těm parádním skulptům byste mohli dát hře šanci. Ty se totiž perfektně drží herní předlohy a to především díky Chrisovi Bourassovi z Red Hook, který si vše pěkně ohlídal. Plus zde musím souhlasit s Mythic Games, jelikož figurky jsou vážně unikátní jak proporčně, tak i stylově.

Mythic Games si rozhodně vzali na starost těžkou hru. A to ne kvůli obtížnosti přepracování do deskové podoby. Zde se jim právě otvírá spousta možností, jak posunout zážitek z videoherní předlohy ještě o něco výš. Kámen úrazu by mohl přijít v tu chvíli, kdy by hra působila moc genericky a nebylo by na ní nic výrazného. Prostě nenašlo by se tu něco, co by ji odlišovalo od zbytku her zaměřující se na procházení podzemí. Těch je na trhu fakt dost, což znamená, že Mythic Games musejí mít v rukávu něco úžasného. Jinak by Darkest Dungeon: The Board Game do tohohle stylu ani nehnali.

Darkest Dungeon: The Board Game zamíří na Kickstarter již 20.10, avšak už v tuhle chvíli si můžete zapnout oznámení. Abyste nepřišli ani o vteřinku z téhle zajímavé kampaně!