Inmate #1: The Rise of Danny Trejo je celovečerní dokument o Dannym Trejovi. Od 22. června/júna si tento dokument můžete koupit či pronajmout na Amazon Prime. Trailer se soustředí na vylíčení toho, jak překonal svoje vnitřní démony a dokázal se vymanit ze světa drog zločinu.

Danny Trejo opravdu není typickým představitelem Hollywoodského herce. Vedl velmi neobvyklý a nebezpečný život. Narodil se roku 1944 v Los Angeles. Už jako dítě začal brát heroin a jiné drogy. Výrazně se zapojoval do kriminálních aktivit a nechával si říkat gangsterskou přezdívkou The Mayor (Starosta). Brzy byl však zatčen a strávil 11 let v různých amerických věznicích. Po svém propuštění nastoupil na odvykací program a zbavil se závislosti. Předsevzal si, že se již ke svému zločineckému životu nikdy nevrátí.

První roli dostal v roce 1985 ve filmu Splašený vlak. Průlom v jeho kariéře nastal, když ho Robert Rodriguez obsadil do svého snímku Desperado jako záporáka. Jeden z jeho nejikoničtějších filmů je Machete z roku 2010 kde ztvárnil stejnojmennou postavu. Momentálně má na kontě přes 400 filmů a 12 dalších produkoval. Neomezuje se však pouze na showbyznys, ale často promlouvá k drogově závislým a vězňům, aby jim pomohl zpět do normálního života stejně, jako se to povedlo jemu.