Studio Apple Original Films nedávno získalo práva na snímek jménem Two for the Money, chystaný heist thriller, o který se postará režisér Justin Lin. Ten se v Hollywoodu proslavil především díky (nekonečné) filmové sérii Rychle a zběsile, pro kterou natočil Tokijskou jízdu, pak čtyřku, pětku, šestku a devítku. Původně měl zrežírovat i první část desátého dílu, nicméně údajně se dost dramaticky pohádal s producenty a patrně i Vinem Dieselem, což nakonec vedlo k tomu, že se vzdal pozice režiséra.

Nyní známý filmař chystá svůj další kousek, který už má navíc na palubě své hlavní hvězdy. V předních rolích se objeví Daniel Craig, který po filmu Není čas zemřít (2021) odešel do bondovského důchodu, a Charlize Theron, s níž se už Lin zdá přes Rychle a zběsile, kde ztvárnila postavu Cipher. 

A na co se vlastně můžeme těšit? Přesné informace se stále drží pod pokličkou, ale údajně se bude jednat o jakýsi heist thriller, který se zaměří na vztah mezi dvěma kariérními zlodějíčky. Ten by se měl rozvíjet během tří velkých loupeží, které nám má film představit.

O scénář by se měl postarat Dan Mazeau, který má za sebou nejenom mytologickou jízdu Hněv titánů (2012), ale také se s Linem podílel na psaní scénáře k Rychle a zběsile 10. Oba dva filmaři údajně námět na Two for the Money vymysleli v době, kdy desátý díl slavné závodní značky psali. Když se poté o příběh podělili s Charlize Theron, tak ta posléze navrhla, aby na palubu přizvali právě Daniela Craiga. 

Na snímek si ale zřejmě ještě nějaký ten pátek počkáme. Justin Lin totiž nejdříve musí natočit snímek The Last Days of John Allen Chau, jehož první klapka by měla padnout v Thajsku někdy v první polovině roku 2024.

Necháme se každopádně překvapit, kdo všechno se k projektu ještě připojí, stejně tak jsme zvědaví na další podrobnosti o ději.