Společnosti CD Projekt RED a Dark Horse Comics očividně stále nehodlají přestávat s vydáváním nových komiksů ze světa Zaklínače. V zahraničí ještě ani nevyšla čtvrtá a poslední část stávajícího komiksu s názvem The Witcher: Wild Animals a už tu máme oznámení dalšího příběhu. Ten se pro změnu jmenuje The Witcher: Corvo Bianco a v zahraničí začne vycházet 8. 5. 2024.

Název komiksu dost jasně naznačuje, že půjde o přímé pokračování událostí skvělého datadisku O víně a krvi pro neméně skvělého Zaklínače 3. Geralt z Rivie je tak stále vlastníkem vinice Corvo Bianco v malebném Toussaintu, což mu umožnilo konečně zakusit pomalejší a jednodušší život zaměřený na dobré víno a dobrou společnost. Jenomže tu jsou určité stopy minulosti, které mohou tuto idylku narušit, a tak Geralta čeká nutnost bojovat o svůj sen.

V oznámení nového komiksu, jenž vyjde ve čtyřech částech, se také dočteme, že Geralt bude mít opět po boku Yennefer, takže ti, kteří při hraní Zaklínače 3 skončili s Triss, mají i tentokrát smůlu. Stejně jako hráči, kteří marně zkoušeli získat srdce obou čarodějek nebo které nakonec musel bard Marigold tahat z basy.

O kresbu se tentokrát stará italský umělec Corrado Mastantuono (Disney Italia, Nick Raider), na barvy dohlíží Matteo Vattani (Tex Stella d’Oro, Sharkey the Bounty Hunter) a na podobu písma zase Hassan Otsmane-Elhaou (The Unlikely Story of Felix and Macabber, All Eight Eyes). Autorem scénáře je jako už tradičně Bartosz Sztybor z CD Projektu RED, který pracoval také na komiksech Zaklínač: Blednoucí vzpomínky, Zaklínač: Nářek čarodějnice, Zaklínač: Balada o dvou vlcích, The Witcher: Wild Animals, Cyberpunk 2077: Big City Dreams, Cyberpunk 2077: Where's Johnny, Cyberpunk 2077: Máš moje slovo, Cyberpunk 2077: Blackout a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty: Mečová desítka. Sztybor je také autorem kratších zaklínačských příběhů Once Upon a Time in the Woods a Frog Kiss, jež jsou součástí zdarma dostupných sešitů vydaných v letech 2021 a 2023 při příležitosti akce Free Comic Book Day.

Výsledkem má být v pořadí devátý komiksový svazek ze světa Zaklínače, který má podle Bartosze Sztybora potěšit hlavně příznivce westernu. The Witcher: Corvo Bianco totiž slibuje zkřížení fantasy a westernu, v němž se Geralt vydá na cestu společně se skupinou mágů, elfů a trpaslíků. Toto pojetí má přitom představovat Sztyborovu poctu dílu nejen Andrzeje Sapkowského, autora původních zaklínačských knih, ale i Clinta Eastwooda a Sergia Leoneho.

Což zní určitě hezky, ale nemůžeme se ubránit otázce, zda už těch zaklínačských komiksů nebylo dost. Sztyborova tvorba ve světě Zaklínače je navíc nezřídka zařazována mezi ty hůře hodnocené tituly, takže je na místě rovněž otázka, jestli náhodou není čas na změnu scenáristy. To ale s největší pravděpodobností budou moci dříve či později posoudit i čeští čtenáři. Nakladatelství Crew, které má komiksového Zaklínače vždy na starosti, sice dosud neoznámilo ani české vydání komiksu The Witcher: Wild Animals, ale jako vždy věříme, že jde jen o otázku času, jelikož u nás vyšly všechny předchozí svazky od Dark Horse i manga Zaklínač: Ronin. Proto jsme přesvědčeni, že k nám jednou dorazí i The Witcher: Corvo Bianco. A teď nám prosím někdo vysvětlete, proč má sakra Geralt hned na dvou nově zveřejněných obálkách prvního čísla Magistrovy brýle z expanze Srdce z kamene.