Před několika měsíci padla poslední klapka chystaného snímku Mortal Kombat 2, další filmové adaptace legendární herní značky, která bude navazovat na film z roku 2021 od Simona McQuoida. A nyní už konečně také víme, kdy se k nám připravovaný titul dovalí. Fanoušci se ale budou muset obrnit trpělivostí, protože letos to nakonec přece jenom nebude.

Premiéra filmu byla stanovena na 24. 10. 2025, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív. Zatímco předchozí film premiéroval v době pandemie koronaviru v kinech a na službě HBO Max souběžně, připravovaná dvojka už bude exkluzivitou pro kinosály. Samotné natáčení na nějakou dobu pozastavila loňská stávka herců, kvůli které produkce nemohla pokračovat několik měsíců. 

Podle producenta Todda Garnera se mohou diváci těšit na lepší a „mnohem větší“ pokračování, které se poučilo z chyb předešlého dílu. Dočkat bychom se měli návratu starých známých tváří, mezi které patří Lewis Tan (Cole Young), Jessica McNamee (Sonya Blade), Tadanobu Asano (Raiden), Mehcad Brooks (Jax Briggs), Ludi Lin (Liu Kang), Chin Han (Shang Tsung), Joe Taslim (Sub-Zero) a Hiroyuki Sanada (Scorpion).

Další díl také přivítá na palubu hned několik nováčků, kteří ztvární další známé a milované postavy z úspěšné franšízy. Ve dvojce tak vstoupí do boje Karl Urban (Johnny Cage), Tati Gabrielle (Jade), Adeline Rudolph (Kitana), Martyn Ford (Shao Kahn), Desmond Chiam (King Jerrod), Ana Thu Nguyen (Queen Sindel), CJ Bloomfield (Baraka) a Damon Herriman (Quan Chi). Tak snad se máme nač těšit! 

Režii druhého filmu si opět vzal pod palec výše zmíněný Simon McQuoid, pro něhož byla jednička celovečerním debutem.

Autorem scénáře se tentokrát stal Jeremy Slater, tvůrce seriálů jako Exorcista (2016), Umbrella Academy (2019) a Moon Knight (2022).