Poslední klapka zbrusu nového superhrdinského snímku od studia Sony jménem Madam Web padla skoro před rokem, teprve nyní jsme se ale dočkali vůbec prvního oficiální traileru, na který se můžete podívat výše.

Dakotta Johnson, hvězda z filmové série Padesát odstínů šedi, si zde zahraje Cassandru Webb, v původních komiksech mocnou a slepou telepatku, které autoimunitní onemocnění narušuje komunikaci mezi svaly a nervy. V rámci toho je tak upoutaná na systém, který svým vzhledem připomíná pavučinu. Nadcházející snímek však má být její origin story, tudíž zde ji ještě uvidíme jako mladou a atraktivní ženu, která své věštecké schopnosti ještě zcela neovládá. 

Podle traileru to vypadá, že Cassandra, jež ve filmu pracuje jako zdravotnice z Manhattanu, nebude jedinou hrdinkou, která se bude muset postavit tajemné hrozbě. Očekávat proto můžeme dámskou jízdu, v níž se ke Cassandře připojí hned tři hrdinky, dvě budoucí Spider-Women, tedy Julia Carpenter (Sydney Sweeney) a Mattie Franklin (Celeste O'Connor), a jedna Spider-Girl, kterou se stane Anya Corazon (Isabela Merced).

Společně tak budou muset zastavit primárního padoucha, kterým se pravděpodobně stane Ezekiel Sims (Tahar Rahim). Studio Sony každopádně vydalo ještě krátké zákulisní video, ve kterém o filmu mluví jak Dakota Johnson, tak i režisérka S. J. Clarkson. 

Filmařka proslula především díky seriálové tvorbě, točila tak pro série jako Dexter (2006), Hrdinové (2006) a Orange Is the New Black (2013). Na scénáři pracovali Matt Sazama a Burk Sharpless, kteří napsali i zoufalého Morbia (2022), což věru není příliš dobrým signálem. Ale třeba nás nakonec film mile překvapí.

Dále se ve snímku objeví herci jako Emma Roberts, Mike Epps, Adam Scott, Zosia Mamet, Jill Hennessy a Wes Meserve.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 2. 2024.