Hrůzostrašný hrabě Drákula ve snímku Renfield nebude jedinou záporáckou rolí, ve které Nicolase Cage letos uvidíme. Už příští měsíc se totiž objeví v psychologickém thrilleru jménem Sympathy for the Devil, kde si se vší pravděpodobností zahraje samotného ďábla. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Tvůrci si dali v minulosti záležet na tom, aby přesnou zápletku udrželi v tajnosti, ale díky nejnovější upoutávce si můžeme alespoň trochu udělat představu o tom, na co se vlastně můžeme těšit. Jednou z hlavních postav se tak stává nepojmenovaný chlapík, který je v popisu filmu jednoduše uveden jako „Řidič“ (Joel Kinnaman). Ten jedné klidné noci zamíří autem do nemocnice za svou ženou, která bude už zanedlouho rodit. V podzemních garážích na něho ale čeká pěkně nepříjemné překvapení. Do auta mu ledabyle nastoupí neznámý muž s červenými vlasy a sakem (Cage), který najedou vytáhne bouchačku. 

Červenovlasý muž následně Řidičovi poručí, aby vyjel s autem pryč z města. Kam ale mají namířeno? Toť otázka za všechny prachy. Zdá se ale, že tajemný pasažér hodlá Řidiče během jejich cesty psychicky mučit. Nad jeho motivy ale visí jeden velký otazník. Začíná tak extrémně nebezpečná hra kočky s myší, ve které neuposlechnutí pasažérových rozkazů bude mít hrozivé následky.

Je snad možné, že vyděšený řidič skutečně narazil na samotného ďábla v lidské podobě, který si z něho rozhodl udělat svou hračku? Ať už to bude jakkoliv, je možná trochu škoda, že trailer toho z filmu odhaluje až příliš. Jsme ale rozhodně zvědaví, co z toho nakonec vyleze, protože ve výsledku by to mohla být zajímavá komorní podívaná. 

O režii se postaral izraelský filmař Yuval Adler, který natočil thrillery jako Betlém (2013), Agentka v utajení (2019) a Tajemství v nás (2020). O scénář se postaral Luke Paradise.

Dále se ve filmu objeví herci jako Kaiwi Lyman, Nancy Good, Cameron Lee Price, Burns Burns, Rich Hopkins, Alexis Zollicoffer, Danny Tesla a Oliver McCallum.

Snímek bude v zahraničí premiérovat 28. 7. 2023, zatím ale není známo, zda se objeví i u nás.