Britský filmař J Blakeson v roce 2020 zabodoval se svým thrillerem Jako v bavlnce, za který dostala Rosamund Pike svůj první Zlatý glób. Nyní pro nás režisér chystá další podívanou, která bude tentokrát ze seriálového světa. Ještě letos bude totiž premiérovat jeho série jménem Culprits, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na skupinu elitních a náležitě profesionálních kriminálníků, kteří se jednoho dne rozhodnou, že svět zločinu už nechají za zády. Joe Petrus (Nathan Stewart-Jarrett) je jedním z nich. Tak jednoduché to ale samozřejmě nebude. V době, kdy si mysleli, že skutečně začali nanovo, tak se objeví tajemná hrozba. 

Jakýsi nemilosrdný a extrémně nebezpečný zabiják totiž začne jednotlivé členy skupiny bývalých zločinců postupně likvidovat. Důvodem je se vší pravděpodobností prácička z minulosti, na které se podílel i Joe.

Tehdy byl totiž rekrutován známou britskou mafinákou jménem Dianne Harewood (Gemma Arterton), aby pro ni spolu s dalšími splnil obzvlášť náročnou misi. Odměnou mělo být nejenom bohatství, ale onen nový začátek bez zločinu. Joe se proto musí urychleně spojit se zbylými členy svého týmu, najít Dianne a společnými silami neznámého zabijáka zastavit. 

J Blakeson se stal showrunnerem a hlavním scenáristou seriálu, podílel se i na režii některých epizod, přičemž se k němu připojila i Claire Oakley (Make Up).

Dále se můžeme těšit na herce jako Ned Dennehy, Baeyen Hoffman, Maria Nash, Mark Field, Grant Masters, Kosha Engler, Jayden Kirton, Jonathan Ojinnaka a Niamh Algar.

Na Disney+ by se měl seriál objevit 8. 12. 2023.