Se čtvrtým dobrodružstvím Spider-Mana v rámci MCU s Tomem Hollandem se samozřejmě i nadále počítá, Marvel ale stále drží nějaké pořádné informace pevně pod pokličkou. Ještě před několika měsíci to vypadalo, že první klapka padne letos na začátku podzimu, což je v podstatě už za několik dní. Ale vzhledem k tomu, že na palubě stále ještě nemáme ani režiséra, tak se to momentálně zdá velice nepravděpodobné.

Nyní přichází s novými zvěstmi známý insider Daniel Richtman, který uvádí, že natáčení nakonec začne až někdy během příštího roku. Film by měl premiérovat během července roku 2026, což by znamenalo, že film by byl zasazen mezi připravované dva Avengers tituly Doomsday a Secret Wars. Richtman dále uvedl, že čtvrtý Spidey si bude s největší pravděpodobností znovu pohrávat s multivesmírem.

Klasicky připomínáme, že zvěsti od insiderů nemusí být vždy pravdivé, navíc zrovna Richtman už v minulosti několikrát dodal nepravdivé informace. Holt se budeme muset nechat překvapit, co z toho bude nakonec pravda.

V rámci toho se hodí připomenout drby ze začátku roku, podle kterých měly mít společnosti Sony a Marvel zcela odlišné vize o tom, jakým směrem by se příští film o Spider-Manovi měl ubírat. Sony chce podle všeho natočit další velkou multivesmírnou jízdu se zachraňováním světa, ve které by se opět měli objevit předešlí představitelé Spideyho, tedy Andrew Garfield a Tobey Maguire. Marvel chce zas o něco více uzemněnou podívanou s „pouličními“ střety.

Co si budeme povídat, multivesmír zkrátka a dobře vydělává. Což dokazuje nejenom poslední Spider-Man s podtitulem Bez domova (2021), ale také letos vydaná pecka Deadpool & Wolverine, která už má nějaký čas v kapse miliardu. Nebylo by tudíž moc překvapením, kdyby se tvůrci vydali opět touto cestou. 

Stále je také otázka, kdo nakonec čtvrtého Spider-Mana zrežíruje. Ve hře byli filmařská jména jako Drew Goddard (Daredevil), Justin Lin (Rychle a zběsile 9), John Francis Daley a Jonathan Goldstein (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů), Adil El Arbi a Bilall Fallah (Mizerové: Na život a na smrt), dokonce také kolem režie jednu dobu kroužil Sam Raimi (Spider-Man trilogie s Tobeym Maguirem).

Scénář ke čtyřce si údajně opět vzali pod palec Chris McKenna a Erik Sommers, kteří se podíleli i na předešlých třech dílech.