V roce 2014 jsme se dočkali první řady působivého kriminálního seriálu, který nesl název Temný případ (True Detective). A mnohým divákům po jejím zhlédnutí vyloženě spadla brada na zem. Dílo tehdy mladého filmaře Nica Pizzolatta bylo právem označováno za jednu z nejlepších věcí, která se v posledních letech ve světě seriálů a žánru krimošek objevila. Na základě obrovského úspěchu tak následně vznikla nejenom druhá, ale později i třetí série. Každá z nich se zaměřila na zcela odlišný kriminální příběh, kterým doprovázela určitá skupina detektivů. Každá ze sérií se taktéž zaměřila na zcela jiný druh zločinu. V první sérii to byla vražda, ve druhé zas korupce a ve třetí únos. Jednu dobu se navíc zdálo, že seriál třetí sérii už nedostane, nicméně HBO nakonec dovolilo tvůrcům ještě jednu řadu přeci jenom natočit. Nyní ale vyšlo najevo, že v budoucnu se dočkáme i řady čtvrté. Dokonce už i kolují drby o tom, kdo vy se měl ujmout role hlavního protagonisty. 

Podle informací od webu The Illuminerdi by se jedné z hlavních rolí ve čtvrté sérii měla ujmout oscarová herečka Jodie Foster. Slavná Američanka na sebe poprvé upoutala pořádnou pozornost po legendárním filmu Taxikář od Martina Scorseseho, za který ve svých čtrnácti letech získala svou první nominaci na Oscara. Největší slávu jí ale přinesl snímek Mlčení jehňátek z roku 1991, kde ztvárnila FBI agentku Clarice Steriling. Tato role jí taktéž vynesla druhého Oscara v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, prvního získala v roce 1988 za film Znásilnění.

Nutno ovšem připomenout, že tato informace ještě stále není potvrzená. Pokud by to však byla pravda, tak Foster, která by si měla zahrát postavu jménem Danvers, bude hlavní roli sdílet ještě s další hereckou hvězdou, což znamená, že se vší pravděpodobností tak budou tvořit nějaké detektivní duo. 

Čtvrtá řada Temného případu je údajně teprve v rané fázi vývoje, nicméně předpokládá se, že samotná produkce by mohla začít už letos na podzim. Ovšem pozor, showrunnerem už nebude Nic Pizzolatto, místo něho se o čtvrtou sérii má postarat mexická filmařka Issa López. Ta se například podílela na režii historického seriálu Britannia z roku 2018. Příběh se navíc nemá odehrávat ve Spojených státech, ale kdesi v arktické oblasti. Pokud se čtvrtá série skutečně začne natáčet na podzim, tak bychom mohli její příchod očekávat už někdy v průběhu roku 2023.

Ocenili byste čtvrtou sérii?